Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Deilige badebyer rett over Skagerrak

Danmarks badebyer på Nordjyllands øst- og vestkyst er høyt elsket med god grunn. Les hvorfor du gjør lurt i å besøke Sæby, Lønstrup, Løkken og Blokhus. 

Jammerbukten

Jammerbukten var i sin tid et fryktet område for seilskuter på grunn av sine langgrunne strekninger og lumske sandbanker og mangel på trygge havner. I dag er den buede kyststripa et eldorado for badenymfer og feriegjester nettopp av samme årsak. Langs Danmarks populære vestkyst finner du det meste: uendelige strender, et fantastisk klittlandskap med flotte turstier, store sandgroper hvor du usjenert kan nyte sol og sommer, men også idylliske badebyer med livlige gågater, uteservering og feststemning. 

Blokhus - et ferieparadis

Den tidligere fiskerlandsbyen Blokhus – i dag et internasjonalt ferieparadis – har aldri mistet sin småbysjarm. Det på tross av at det i dag er restauranter, ferieliv og butikker som preger byen. At folk vil til Blokhus er slett ikke rart. Hvite, nydelige sandstrender ligger kilometerlange, og like innenfor strendene finnes naturskjønne områder, ypperlige for vandre-, ride- og sykkelturer. Nyt late dager på stranden, trekk hendene gjennom den kjølige sanden under solsengen og lukk øynene til lyden av bølgeskvulp, badegjester og sjøfugl. Eller ta en frisk treningstur på de mange stiene. Når naturen har gitt sitt, leverer byen konserter, markeder, sommerlige tilstelninger og adspredelse i koselige kneiper med god mat og drikke.

Med fire golfbaner, et utall fiskevann og noen av Danmarks beste mountain bike ruter, er det ingen som kjeder seg i Blokhus.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Sæby – kultur, natur og strender

Visste du at Ibsen hentet inspirasjon til Fruen fra Havet nettopp fra idylliske Sæby?  Danskene elsker å feriere her, og stadig flere nordmenn har oppdaget den sjarmerende lille byen på Nordjyllands østkyst. Fra tidlig vår til sen høst syder det av liv i byens gater, og livlig musikk strømmer ut fra kafeer og puber. Strendene er hvite og innbydende og kan absolutt konkurrere med sandstrendene syd i Europa. At det i tillegg er langgrunt, er selvfølgelig ekstra betryggende for barnefamilier.

Lykken er en tur til Løkken

Løkken har alt! Kunst og kultur, aktiv og passiv ferie, shopping og barnevennlige strender skaper en deilig atmosfære hele året. I over 100 år har byen tiltrukket seg feriegjester fra fjern og nær. Her kan du slentre gatelangs i trivelige omgivelser, stikke innom koselige restauranter, vertshus og butikker og høre lyden fra havet og lukten av saltvann. Nærmere stranden kommer du ikke enn nettopp i Løkken. Men du trenger ikke være sjøløve for å dra hit – byen byr på god mat, musikk, begivenheter og glade dager året rundt.

Det blåser vanligvis litt mindre langs østkysten, noe mange ser på som en fordel. For den yngre generasjonen er Fårup Sommerland selvsagt ikke til å komme utenom.

Noen av Danmarks beste strender

Å være sjøløve og badenymfe er kanskje ikke nødvendig, men det skader heller ikke. Her på vestkysten av Nordjylland finner du nemlig noen av Danmarks aller beste og mest kjente strender – og det sier litt. 

Blant klassiske badehus, rammet inn av hvite klitter, er det mest naturlig å bare ligge rett ut, mens den rastløse typen kan bygge sandslott, bade og kose seg. Legg deg godt til rette, vipp «en kald en» og la kroppens stress og styr avspennes. Her er det deilig å bare være til.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Livskunstnernes Lønstrup

Lønstrup, som ligger midt mellom Løkken og Hirtshals, er et yndet ferie- og bosted for kunstnere. Langs strandveien finner du et imponerende forråd av glassblåsere, keramikere, smykkekunstnere, billedkunstnere og en mengde gallerier. Og døren står på gløtt hos dem alle.

Like ved Lønstrup finner du severdigheter som Mårup Kirke – det vil si restene av den – og det spektakulære området ved fyrtårnet Rudbjerg Knude fyr, som spås tatt av havet innen 2020.

Er det rart kunsten blomstrer i så dramatiske omgivelser? Dra til Nordjylland og finn ut selv.

Slik kommer du deg hit

Reisen til Danmark kan du gjøre med Color Line SuperSpeed fra Larvik eller Kristiansand. Båten har to daglige avganger fra hver by, og turen over Skagerrak tar mellom tre og fire timer. På veien gjør underholdningen båtturen ekstra morsom og behagelig for både foreldre og barn.

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

Hotell og feriesenter i Nordjylland