Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nordjylland – et sykkelparadis

Med mer enn 10 000 kilometer tilrettelagt for sykling i flott natur og koselige byer, er Nordjylland det perfekte stedet for sykkelferie.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Elsker sykler

Spise- og overnattingssteder ligger tett, og om behovet for en dukkert oppstår, er havet aldri langt unna. De idylliske småbyene ligger også tett, og frister til hyppige pauser med god mat og gode opplevelser.

For nordmenn som er vant til å balansere på veiskulderen, er Danmark det reneste sykkelparadis. Her er ikke syklister uglesett eller nedprioritert. Nei, danskene elsker sine sykler og er et av verdens mest syklende folk.

Selv om landet er lite, er den danske naturen både variert og spennende. Det er viktig å huske når ferien skal planlegges. Nordjyllands flotte natur, klittlandskap og bøkeskoger innbyr til supre turer på to hjul.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hele familien på to hjul

Barn som er vant til å sykle selv, klarer seg fint langs danske sykkelveier. Husk bare at selv om Danmark oppleves som flatt, kan nok  barna oppleve det som litt kupert. Det er også alltid en sjanse for motvind.

Men med mange pauser underveis og besøk på steder som er morsomme for de minste, ligger alt til rette for en flott sykkelopplevelse for hele familien. Mindre barn kan dessuten gjerne sitte i sete eller i henger.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Mountain Biking

Nordjylland er et ettertraktet sted for mountain biking, og vil du utfordre deg selv i den nordjyske naturen, kan det kanskje være noe for deg? Guidede turer i spennende terreng utfordrer både balanse og teknikk når du tråkker deg gjennom sand og kuperte stier.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Slik kommer du deg hit

Reisen til Danmark kan du gjøre med Color Line SuperSpeed fra Larvik eller Kristiansand. Båten har to daglige avganger fra hver by, og turen over Skagerrak tar mellom tre og fire timer. På veien gjør underholdningen båtturen ekstra morsom og behagelig for både foreldre og barn.

P.S. I skoleferien er også barnas egen Captain Kid og vennene hans om bord med show, skattejakt og morsomme aktiviteter.

 

Hotell og feriesenter i Nordjylland

Flere opplevelser i Nordjylland