Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Odense

Eventyrbyen Odense

Danmarks tredje største by er kjent som H.C. Andersens hjemby, og er derfor kalt "Eventyrbyen". Historiske bydeler, idylliske brosteinsgater og moderne arkitektur lever godt sammen i denne vakre byen, som ligger på Fyn. Her er en mengde kunst- og kulturtilbud, gode spisesteder, shoppingmuligheter i fleng og lekeområder for familiens yngste.

+5
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Miljøsoner

I Odense er det etablert miljøsoner. Formålet er å sikre mindre luftforurensing i de store byene. Dette innebærer at eldre dieselbiler ikke kan benyttes i bysentrum uten at det er ettermontert et partikkelfilter. Les mer om miljøsoner og se hvor sonene ligger på miljoezoner.dk.

Tilbud på båtreiser og overnatting i Odense

Odins Odense

Besøk jernalderbyen Odin Odense og gå tilbake i tid til dansk jernalder for 2000 år siden. Her kan du utforske våre rekonstruerte hus og oppleve hvordan livet var den gang. Byens hus er lagt opp som aktive verksteder, hvor man kan jobbe med gammelt håndverk, som å spinne ull, skjære ut skjeer, smikniver og lage mat.

H.C. Andersens Hus

Et besøk i HC Andersens Hus er en overraskende og fascinerende reise inn i forfatterens kreative univers – og hans verdensberømte eventyr. Skjønnhet smelter sammen med fantasi på museet, der arkitektur og rom i verdensklasse bringer naturen innendørs, og utfordrer oss til å snu ting på hodet og spekulere om i dag og i morgen.

Odense Zoo

I Odense ZOO er det mange forskjellige dyr, både de du kjenner, men også de helt eksotiske. I dyrehagen kan du oppleve alt fra sibirske tigre til eksotiske fugler og sjøkuer under vann. Når du møter dyrene rundt i hagen vil du oppleve en helt unik atmosfære og bakteppe som passer perfekt til dyrene du ser og lærer om – fra det tropiske Sør-Amerika til den antarktiske kulden. Parken er åpen hele året.