Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bedagelige badebyer i Italia

Italia

Besøk vakre Italia i ferien

Pakk bilen og start badeferien på cruise.

Skrevet av Kamilla Thoresen

Kanskje du var en av dem som dro på bilferie da du var liten? Bilen var pakket full, Postens sommerkassett ble spilt på repetisjon, mens familien gledet seg til Europa-ferie. Hadde det ikke vært gøy å ta den turen på nytt med din egen familie.

Du kommer deg enkelt til kontinentet med Color Magic eller Color Fantasy. La ferien starte om bord med god mat, gratis show og kanskje den siste shoppingrunden, før du kommer til Kiel. Barna kan glede seg til morsomme aktiviteter om bord, og nye venner. 

Slik reiser du til Kiel med Color Line

Aktiviteter om bord for store og små

Planlegg reisen i forkant, og legg gjerne inn en overnatting eller to. Et tips her er å legge overnattingen til et sted litt utenfor motorveien, slik at du kan oppleve det lokale livet etter en lang dag på veien.

Lekre Linguera er naturlig ankomstpunkt hvis du kommer kjørende fra Nord-Europa.

Lekre Liguria

Italia er et deilig land å feriere i. Pasta, gelato, strandliv i idylliske små badebyer, gir deg lave skuldre og en ferie du sent vil glemme.

Vibeke Montero er en av bloggerne bak reisebloggen bortebest.no. Hun har mange års erfaring som reiselivsjournalist, og deler gjerne sine beste tips for en bedagelig badeferie.

–Kommer man kjørende fra Nord-Europa er Liguria et naturlig ankomstpunkt. Området fra den franske grensen til Genova er virkelig verdt feriedagene dine. Her er det ikke så mye turister som østenfor Genova, der både Portofino og Cinque Terre er turistmagneter, sier hun.

Les også: Ompa-ompa og sommer i Østerrike

Større badebyer

–Cervo for eksempel, er en nydelig perle av en by. Imperia og Genova er levende storbyer der du kan ta pulsen på italiensk hverdagsliv. Alassio, Arma di Taggia og Diano Marina er småbyer det kan være verdt å sjekke ut. Her vil du også finne overnatting i alle prisklasser, fra store førsteklasses hotell, til små badehotell som har vært drevet av familier gjennom generasjoner.

– Italienske badebyer er noe for seg selv. De aller fleste strendene er privatiserte, og det koster litt å tilbringe dagen på en italiensk strand. Til gjengjeld kan du kose deg i stil med egen skiftekabin og svært ofte barservice til solsengen. Dette er noe annet enn Huk!

Les også: Roadtrip i Tyskland

BORTE BEST: Den erfarne reiselivsjournalisten Vibeke Montero setter gjerne kursen mot Sardinia for den ultimate badeferien. Foto: bortebest.no

Sjøveien til Sardinia

– Liguriakysten har mørk, grovkornet sand. Vil du ha mer paradisiske strandopplevelser, tar du med deg bilen på ferge fra Genova eller Livorno til Sardinia. Sardinia har noen av Middelhavets desidert vakreste strender. På Sardinia finner du barnevennlige strender.

– Stintino er et langgrunt og turkist paradis i nordvest – perfekt for badeglade familier! Maddalenaøyene på østkysten av Sardinia er kjent som Middelhavets Karibia, så her er brunfargen garantert!

Med barn i bilen

Å kjøre mange timer hver dag med barn i bilen, kan høres ut som en utfordring, men med litt planlegging blir det en fin opplevelse for hele familien. Dere starter reisen på et skip hvor barna kan delta i aktiviteter om bord, spise is ute på soldekket og gå på gratis show.

Les mer om bilferie

Når familien starter bilturen i Kiel, begynn rolig og tilpass deg etter farten på Autobahn. Det har både du og bilen best av, ifølge biljournalisten Frank Williksen.
Han har mange års erfaring bak rattet, og reiser ofte på bilferie med familien i Europa.

Biljournalisten og bloggeren sier det er smart å holde barna i aktivitet i baksetet.

– Dataspill. Gi dem en ipad. La de sitte og kose seg med den. Det er gull for barnebarna våre når vi kjører, da går det knirkefritt. Det er viktig å holde ungene sysselsatt. La dem for eksempel telle gule biler, mens du teller røde og se hvor mange dere møter på veien. Stopp ofte. La ungene få ut energi. Og mobiltelefonen har ingenting bak rattet å gjøre.

– Flere land har totalt mobilforbud mens du kjører. Blir du tatt, kan det gå hardt utover feriebudsjettet, sier Williksen.

Legg gjerne inn en overnatting eller to underveis, og la dette være en del av opplevelsen. Det krever ikke så mye planlegging.

– Jeg pleier aldri å bestille overnatting i forkant. Du kan selvsagt velge å bo på et hotell langs motorveien. Men det er gjerne dyrt og upersonlig. Ta av fra motorveien, da vil det ikke ta lang tid før du kommer til en by med hotell. Det er billigere, hyggeligere og mer personlig, er biljournalistens råd.

Biljournalisten og bloggeren Frank Williksen har mange års erfaring bak rattet. Han gir deg rådene for den gode bilferien.

Se også: