Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Denne Road trip-ruten bør dere prøve!

Tyskland

Bilen som fremkomstmiddel

I Tyskland er det tett mellom severdigheter og gode opplevelser. Blir bilen med på ferie, får dere friheten til å reise dit dere vil og oppleve flere steder på én og samme reise.

Skrevet av: Eli Marie Stavlund

Det ligger enorme muligheter i en road trip. Derfor har vi satt opp et reiseforslag i Tyskland, som gir et godt utgangspunkt for planleggingen av deres neste bilferie.

Bestill cruise med bilpakke, sjekk prisen her!

En behagelig start på reisen

Oslo-Kiel / Color Magic eller Color Fantasy

Med Color Magic eller Color Fantasy til Kiel, får dere den behageligste starten på ferien. Året gjennom bringer skipene passasjerer til Kiel og kontinentet, og begge skipene er tilrettelagt for at gjestene skal kunne bruke tiden om bord som de ønsker – slappe av, spise og drikke godt eller benytte de mange aktivitets- og underholdningstilbudene.

Langs Promenaden finner dere kafeer, barer, restauranter og taxfree-butikker. Butikkene er et shoppingeldorado for både store og små, og Color Line har et bredt utvalg av restauranter, med fokus på sunne og gode råvarer samt egne barnemenyer.

De spektakulære showene er fylt med glimrende dans og musikk fremført av internasjonale artister.

Neste morgen kjører dere ut av skipet – glade og fornøyde – klare for nye reiseopplevelser.

Bestill cruise med bilpakke, sjekk prisen her!

KIEL–LÜBECK / 79 KM

Lübeck – Hansabyenes dronning

Fra Kiel kjører dere til historiske Lübeck – selve dronningen av hansabyene – på under en time. Byen byr på super shopping, kulturbegivenheter, og masse historie. Særlig Hansa-museet står sterkt hos oss nordmenn, og innehar faktisk en helt egen avdeling bare for Bergen. Den flotte, 1000 år gamle Gamlebyen er omsluttet av kanaler og byen står på UNESCOs verdensarvliste – mye på grunn av den helhetlige miksen av barokk, gotikk, renessanse og klassisme. Et middelalderens klenodium, et vakkert syn.

Vil dere virkelig oppleve Lübeck, kan det anbefales å leie en sykkel – det herlige landskapet er perfekt for korte eller litt lengre sykkelturer. Ta for eksempel turen langs den idylliske og romantiske elven Wakenitz, og ta en pause på en av de sjarmerende biergartens langs elven. Dersom stranden lokker (ja, det finnes noen prakteksemplarer også her), kan dere ta syklene til havnebyen Travemünde. Her finner dere langstrakte, vakre Travemünde strand der restaurantene, barene og butikkene ligger på rekke og rad og byr på ekte sydenstemning.

For barnefamiliene frister det nok aller mest med en tur til den enorme fornøyelsesparken Hansa-park, kun en halvtimes kjøretur fra Lübeck. Her kan store og små nyte over 125 karuseller og mange morsomme attraksjoner.

Hvor bør dere bo i Lübeck?

Bor dere på det moderne hotellet Atlantic Hotel Lubeck i Altstadt, har dere gangavstand til de fleste historiske landemerker i byen. Ønsker dere et hyggelig hotell med god standard er Radisson Blu Senator Hotel et godt alternativ– med gangavstand til byens shoppinggater og restauranter.

Bestill cruise med bilpakke, sjekk prisen her!

 

LÜBECK–BERLIN / 286 KM

Urban og tradisjonell, gammel og ny

Fra Lübeck til Berlin er det snaue tre timer med bil – helt perfekt lengde både med og uten barn. Ønsker dere et par timer ekstra på veien, er det absolutt verdt å ta ruten langs Østersjøen og besøke hansabyene Wismar, Rostock og Stralsund.

Berlin er den urbane, hippe, multikulturelle byen som tilbyr alt: restauranter i toppklasse, historiske museer og severdigheter, arkitektur og minnesmerker til ettertanke, samt en enorm porsjon inspirasjon for den design- og kunstinteresserte.

Det er mye å gjøre i Berlin, og velger dere én bydel per dag, unngår dere stresset med å nå alt. Dere skal slappe av på ferie. Og nyte, oppleve og bli inspirert. Her er derfor fire bydeler, med fire forskjellige formål, som vi anbefaler til å starte med.

Mitte – Det historiske hjertet

Mitte var opprinnelig en del av Vest-Tyskland, og anses i dag som det historiske hjertet av byen. Her finner dere noen av de mest kjente severdighetene, samt landemerker som Brandenburger Tor, Berlin-muren, Memorial of the murdered jews of Europe og Bebelplatz burning of the books. I tillegg finner dere Museum Island her, som huser flere av Berlins fremste museum. Etter murens fall i 1989 flyttet mange av datidens kunstnere til bydelen, og det finnes derfor utallige gallerier i området.

Charlottenburg – For den sofistikerte

I Charlottenburg har Berlin sitt sofistikerte og polerte alibi. Her ligger teatre, museer, operahus, palass og fine restauranter på rekke og rad. På dagtid kan dere bedrive high-end shopping i elegante designbutikker og finne skatter i bydelens sjarmerende og elegante boutiques.

Kreuzberg – Hipster Hotspot

Lokalisert midt på grensen mellom øst og vest, ble Kreuzberg en multikulturell smeltedigel etter murens fall. Det har resultert i et av Berlins kuleste områder med street art, loppemarkeder, kafeer, gallerier, møbel- og designbutikker, platesjapper og bokhandlere. Dette er selve symbolet på Berlins unike stil og kulturelle oppblomstring.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Prenzlauer Berg – For den urbane barnefamilie

Denne bydelen i gamle Øst-Berlin ble i 2013 kåret til et av verdens ti best renoverte nabolag. Tidligere huset Prenzlauer Berg byens rocke- rave- og undergrunnsklubber, husokkupanter og kunstnere, men i dag anses området som mer fancy og pent. De unge hipsterne er blitt voksne, har fått mer penger, og til og med barn. Og det merkes. For området blir nå omtalt som et slags barnemekka. Her finner dere både barnemuseum og kafé med innendørs sandkasse, så hit kan dere trygt ta med barna på en annerledes og urban storbyferie.

Bestill cruise med bilpakke, sjekk prisen her!

BERLIN–HAMBURG / 289 KM

Tysklands viktigste havneby

Etter et par begivenhetsrike dager i Berlin, kan det være greit å komme seg på veien igjen. Men det blir ikke mindre kulturelt av den grunn. For cirka to og en halv time unna ligger Tysklands viktigste havneby, Hamburg – der nord-, øst- og vest-Europa møtes i en slags multikulturell forbrødring.

Byen byr på det meste innen kulturlivet med konserter, museer, små kunstscener og sportseventer. Og, liker dere musikaler, må dere for all del ikke la dere skremme av språket. Showene er rett og slett forrykende uansett om du snakker tysk eller ei.

Men Hamburg er ikke bare for de voksne. Nei, her er det også mye morsomt for barna. Hagenbeck dyrepark er et populært valg for både store og små. Parken består av over 1 850 dyr fra hvert av kontinentene. Blant annet giraffer og løver oppleves på særdeles nært hold, der de beveger seg fritt rundt i parken.

Her finner du flere tips til roadtrip i Tyskland

Vel hjemme, vel uthvilt

Fra Hamburg til Kiel tar det kun 1,5 time med bilen, og etter en opplevelsesrik road trip kan det være godt å parkere den på dekk igjen.

Kanskje er en spa-behandling eller en avslappende time i boblebadet den perfekte avslutning på ferien. Etterpå kan dere lese en god bok, dra inn frisk sjøluft og myse mot sola, mens barna finner frem badetøyet og kaster seg ut i skliene i badeland. Eller kanskje spiser og drikker dere godt i noen av de mange serveringssteder om bord, shopper litt, og slapper av resten av kvelden med live underholding – eller enkelt og greit foran tv-skjermen med take away-pizza på lugaren.

For det er ditt valg.

Det som er sikkert er at det er deilig å komme avslappet hjem igjen. Uthvilt rett og slett. Uten behov for en ny ferie etter ferien.

Velkommen om bord og god bilferie!

Bestill cruise med bilpakke, sjekk prisen her!

Se også: