Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bilferie i Tyskland – mye for enhver smak!

Roadtrip i Tyskland

Noen tror man må fly langt av sted for å få den eventyrlige feriefølelsen. Andre vet at eventyret begynner i det dere setter dere inn i bilen.

 

Pakk bilen for fart og spenning når dere nå skal erobre kontinentet. Allerede på overfarten med Color Fantasy eller Color Magic kan dere nyte flere ulike spa-behandlinger, ta noen rolige drivere i golfsimulatoren, trene, shoppe designvarer fra øverste hylle og spise eksklusivt på en av skipets restauranter. Og ja, det er mulig å bestille take-away pizza rett på lugardøren, hvis dere helst vil det.

Husk dette før du drar på bilferie!

Etter et behagelig døgn på cruiseskipet har dere masse å glede dere til på det tyske fastlandet. Med sine raske motorveier er Tyskland som skapt for bilferie.

Tett mellom godbitene

Det er lett å ty til klisjeen om at dette landet byr på noe for enhver smak, men det er ikke dekkende. Sannheten er at det byr på mye for enhver smak. I løpet av en ukes ferd kan du forespeile din reisevenn storby- og strandliv, telttur og et ekte eventyrslott, uten å ta munnen for full.

Apropos munnfuller. Det tyske kjøkken byr på store regionale forskjeller og rikelig med underfundigheter:

Hamburg

Søndag morgen er Hamburgs fiskemarked en slags twilight zone. Her møtes dagens morgenfugler og sultne festløver i et felles ærend: Å sette tennene i en sammenrullet sildefilet kalt Rollmops. Spesialiteten går like langt tilbake som de karakteristiske skrikene fra torghandlerne; mer enn 300 år.

Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Wetfalen er det øl som gjelder. Det bobler av lokale smaker av høy kvalitet og variert karakter. Tester du ut Kölsch fra Köln og Altbier fra nabobyen Düsseldorf, kan du huke av for både lyst, mørkt, lett og bittert. Mange lokale bryggerier gir øl-workshops som gir innblikk i ølbryggingens edle kunst. For deg som vil ha det stort, anbefaler vi turen på det store ølbryggingsmuseet i Dortmund.

Rheinland-Pfalz

Regionen er Tysklands største produsent av vin. Den ypperste måten å nyte smakene er å sette seg på en taverna knyttet til en vingård. 

Eventyrveien

Eventyrruten slynger seg fra Bremen til Hanau og byr på hele åtte naturparker med brødrene Grimm-aktige landskap og vakre småbyer, som Kassel for eksempel. Her kan dere besøke det berømte Grimm-museet, mens Sababurg er det ultimate stoppestedet for et god powernap; Her ligger nemlig slottet hvor Tornerose skal ha sovet i 100 år.

For dere som er i det romantiske hjørnet; Hva er finere enn å slå opp teltet og ta en rolig morgen på en høyde – og skue ut over de Rhinromantiske smågatene med bindingsverkshus som klorer seg fast til eventyrlandskapet?

Slottet i hjertet av Europa

Helt sør i Tyskland, halvannen time utenfor München, troner det ikoniske Neuschwanstein slott – høyt i det langstrakte eventyrlandskapet. «Dette er mitt slott, min drøm. Aldri slipp fremmede inn.» Ordene som årlig gjøres til skamme av 1,3 millioner besøkende, tilhørte den beryktede Kong Ludvig II

Når dere står på toppen av det høyeste tårnet, med omtrent lik avstand til alle kontinentets kanter, er dere så og si i hjertet av Europa. Kanskje var denne plasseringen et aspekt i Ludvigs stormannsgalskap?

Ta med barna eller barnebarna på bilferie i Tyskland!

Berlin – En verden i seg selv.

For maksimal storbyfølelse legger dere turen innom Berlin. Her yrer det moderne storbylivet om kapp med det historiske suset vi kjenner fra skolebøkene.

Kreuzberg. Midt mellom øst og vest og ble dette raskt en pulserende bydel hvor et spekter av kulturelle impulser fikk fotfeste etter murens fall. Sagt på en enklere måte; Dette er bydelen for de kuleste av de kule. Her kan dere henge på de hippeste kaféene, platesjappene, vintage-butikkene eller bare sjekke ut bra street art.

Charlottenburg derimot, med sine fine restauranter, museer og palass, våkner luksusdyret i deg. Sjekk ut sidegatene for å finne de virkelige perlene av noen litteraturkaféer og designbutikker.

Her finner du flere tips til roadtrip i Tyskland

Nach Hause. Altså, hjemover.

En vellykket ferie forutsetter at dere får slappe skikkelig av. Derfor bør sisteetappen være et rolig cruise over Kattegat, hvor dere kan strekke på beina og spankulere fritt. Om dere finner roen best på spa, på soldekket eller i show loungen, vet dere best selv. Men det er lite som topper en god natts søvn på et cruise-skip før fedrelandet hilser dere velkommen i havn.

Se også: