Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aalborg – fra trendy motebutikker, til små spesialforretninger

I Aalborg kan du oppleve shopping på høyt nivå. Her er lange gågater og smale brosteinsgater med butikker som frister med alt fra dansk design til internasjonal mote.

Aalborg har alt fra trendy motebutikker, til små spesialforretninger med antikk- og brukskunst – og selvfølgelig lekre matbutikker. I tillegg er de danske prisene hyggelige, så det er mulig å gjøre mange gode handler. 

Eksklusivt og smakfullt

Jakter du på eksklusive merkeklær til dame og herre bør du ta turen innom Vangsgaard i Gravensgade og Huset Pico i Slotsgade. Her er noe for den kvalitetsbevisste – uansett alder. Joan Kyneb i Lille Nygade har et supert utvalg av dameklær og lekkert tilbehør, mens Hr & Fru B henvender seg til motebevisste damer i alle aldre. Butikken Skruuk.dk har flotte barneklær og interiør til barnerommet.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Salling Super – et begrep i god mat

Stormagasinet Salling i Aalborg får du alt til hjemmet, i tillegg til et enormt utvalg klær i kjente merker til hele familien. Og du kan bruke lang tid i deres delikatesseavdeling, Salling Super, for som de selv sier: Dette er butikken der du finner alt til den kresne gane – og litt til. Slakteravdelingen, som regnes som en av Danmarks beste, byr på ferske råvarer – også økologiske – behandlet med omsorg og respekt. Her får du de møreste og mest smakfulle stykkene fra de beste dyrene, og det meste av maten er kortreist.

Lurer du på hva slags drikke du skal ha til maten kan du gå til Sallings vinavdeling, som leverer kvalitetsvin fra hele verden – inkludert eksotiske viner fra utradisjonelle land og distrikter. Og de har selvsagt et godt utvalg av spesialøl og akevitter. I følge egen hjemmeside setter de sin ære i å ha smakfulle, populære og spennende vin med potensiale.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Shopping på senter

Aalborg Storcenter består av 75 forskjellige forretninger under samme tak, og med flere nye butikker, byr de på et bredt utvalg. I tillegg huser senteret Danmarks største Bilka varehus som årlig gjestes av hele syv millioner kunder.

I hjertet av Aalborg ligger arkitektoniske Friis, tegnet av det internasjonale arkitektfirmaet C.F. Møller. Her finner dere en rekke av Danmarks førende konsepter og internasjonale merker, og nøkkelordet til kjøpesenteret Friis er fashion, supplert med bolig og livsstil. Med lego og bObles Tumletid sørger Friis for at også barna koser seg – mens mor og far shopper.

Den 20. september åpnet det kjente varehuset Magasin med brask og bram i Aalborg. Danmarks syvende Magasin finner du nå i Friis Shoppingsenter, sentralt plassert i sentrum av byen. Dette er stedet for deg som er ute etter unike shoppingopplevelser. Her er kjente og eksklusive merkeklær, alt innen kosmetikk og hudpleie, en unik sneakers-avdeling, og ikke minst – en konfektavdeling man bare drømmer om. Sistnevnte er kjedens tredje største, og frister med sjokolade, lakris, karameller og andre godsaker av topp kvalitet.

Det aller beste innen dansk interiørdesign

Dansk interiørdesign er nå etterspurt som aldri før, og er alltid en god investering. I Aalborg har du virkelig mulighet til å bli inspirert, og finne siste nytt innen boliginnredning.

Vodskov Bolighus har Nordjyllands største utvalg av designmøbler – samt tepper og lamper av høy kvalitet – og er et foretrukket sted for de som ønsker møbelklassikere til moderne hjem. Vodskov Bolighus ligger ti minutter nord for Aalborg, og her finner du et godt utvalg av både dansk og utenlandsk design.

Brødrene Sørensen Møbler er kjent for høy faglig kompetanse og eksklusive designermøbler av skandinavisk eller italiensk design. Men de fører også lamper, tepper og til og med miniatyrmøbler. Høgh, som ligger i hjertet av Aalborg byr, i tillegg til arkitekttegnede møbler, på trendy interiørartikler, belysning og moderne brukskunst, samt delikatesser og unike vertinnegaver.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Åpningstider for butikker

Generell informasjon

Åpningstidene kan variere noe fra butikk til butikk. Enkelte kjøpesentere har utvidede åpningstider.

Mandag–torsdag: 1000–1730/1800
Fredag: 1000–1900/2000
Lørdag: 0930–1500

Aalborg Storcenter

Mandag–fredag: 1000–1900
Lørdag: 1000–1600
Søndag: 1000–1600

Bilka

Alle dager 0800–2200

Salling

Mandag–fredag: 1000–2000
Lørdag: 1000–1800
Søndag: 1000–1800

Tilbud på båtreise og hoteller i Aalborg