Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Familieferie i Aalborg

Danmarks fjerde største by har et mangfold av morsomme og spennende aktiviteter til familiens yngste. Opplevelsene står i kø og dere finner alt fra fart og spenning, til ville dyr og vikinghistorie. Dette må du ikke gå glipp av når familien er på ferie i Aalborg.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Aalborg Zoo – det villeste stedet i Danmark

Er det én attraksjon dere bør få med dere på familieferien i Aalborg, er det denne. I gåavstand fra sentrum ligger en grønn oase med dyr man helst ikke vil møte i gågatene. I Aalborg Zoo  kan dere oppleve noen av jordens mest eksotiske og spennende dyrearter. Her treffer dere isbjørnen Malik med tvillingene, elefanter, krokodiller, løver og tigre – bare for å nevne noen av de 140 dyreartene som er samlet i  denne dyrehagen.

Aalborg Zoo har et eget anlegg hvor dere kommer tett på både flamingoer og kenguruer. Besøk også de sorte kaimanene i tropehuset som har et eget stort område. 

Zoofariscenen i Aalborg Zoo
Dyreparken har sin egen «Zoofariscene», og her kan barna vente seg mange spennende opplevelser året rundt. Blant annet opptrer dyrepassere med reinsdyr, ildere og en flyvende falk. Etter showet kan dere fortsette aktivitetene på naturlekeplassen, og deretter nyter litt mat i restaurant Skovbakken eller på buffetrestauranten Casa Familia, som også har en lekeplass for de yngste.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Leos Legeland – populært for hele familien

Leos Legeland kan barna virkelig slå seg løs mens mor og far benytter anledningen til å slappe av, spise og kose seg. Lekelandet er på hele 4.500 kvadratmeter. For barna vil det alltid være et nytt eventyr å begi seg ut på: klatrestativer, tunneler, trampoliner, sykler, ballkanoner, rutsjebaner og mye mer. I Leos Legeland går det unna! For de aller minste er det et babyområde med klosser og leker tilpasset dem.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er det lærerike opplevelser for hele familien. Et besøk hit er en fulltreffer for både jenter og gutter som synes det er spennende å oppleve beltekjøretøy, biler, motorsykler, fly og annet materiell fra både hæren, hjemmevernet, politiet og redningsselskapet.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Lindholm Høje – historier fra oldtiden

Like ved Aalborg ligger en av Danmarks helt unike fortidsminner, som også er Nordens største vikinggravplass. På Lindholm Høje får dere et virkelig innblikk i vikingtiden, og både skip og hus fra denne perioden kan besøkes. Utsikten over byen kan beskues fra gravhaugene.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet  er virkelig verdt et besøk. Selve tårnet er 55 meter høyt, men plasseringen på en bakketopp gjør at det  rager  hele 105 meter over havet . Aalborgtårnet ble opprinnelig bygget til en kunstutstilling i 1933, og er naturlig nok et kjent landemerke i Nordjylland. Heisturen opp til tårnets restaurant er en opplevelse i seg selv.  Dette er nemlig Nord-Europas lengste utendørsheis, og underveis er det bare å nyte den praktfulle utsikten. På toppen av tårnet ligger restauranten – og herfra er det 360 graders panoramautsikt over Nordjyllands hovedstad.

Springeren – Maritimt opplevelsessenter

Ubåten, med navnet Springeren, er senterets store attraksjon. Her kan dere se flotte modellskip, og høre gode historier. Barna kan også prøve seg som kaptein, det er nemlig en simulator som lar besøkende styre et skip – noe som gir den ekte skipperfølelsen. Pizza og boller er også mulig å få kjøpt på stedet.

Se film fra Captain Kid sitt besøk på Springeren