Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ferie for voksne i Danmark

Danmark for voksne

Det er kort vei mellom opplevelsene

Danmark byr på mange spennende opplevelser for voksne, enten du drar med kjæresten eller på vennetur. Her har vi samlet noen reisetips for deg som vil på voksenferie i Danmark.

 

Vi anbefaler

Populære attraksjoner

Her har vi tips til noen populære attraksjoner i Skagen, Aalborg og Aarhus. Dette byr på opplevelser mange voksne vil sette pris på.

Strandperler i Danmark

De danske strendene er blant de flotteste i Europa, og omgir så å si hele landet. Uansett hvor du er i Danmark er det aldri mer enn 50 kilometer til kysten.

Her har vi plukket ut noen strandperler i Danmark.

Bli kjent med Skagens kunstnersjel

Skagens Museum gir en fantastisk innsikt i kunstnerkolonien som levde i Skagen på slutten av 1800 tallet. Realistiske skildringer av datidens liv preger maleriene av kjente kunstnere som P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher, samt Christian Krohg for å nevne noen.

Grenen

Ta turen ut til Grenen, der Kattegat og Skagerrak møtes. Grenen ligger i et fredet klittlandskap ca 4 km fra Skagen sentrum og nås til fots eller på sykkel. Alternativt kan du ta «Sandormen» , en stor tilhenger som trekkes av traktor. Vel framme får du sjansen til å stå med en fot i Skagerrak og en i Kattegat – det er nemlig her de to hav møtes.

Her finner du også Grenen Kunstmuseum, med permanente utstillinger av den dansk/svenske skagenmaleren Axel Lind, og museets egne skulptursamling. Museet består også av Gallerie Rasmus` skiftende utstillinger av dansk og internasjonal kunst.

Musikkens hus i Aalborg

Musikkens Hus er et vidtfavnende konserthus som tilbyr mange forskjellige musikksjangre. Her presenteres klassiske arrangementer på utradisjonelle måter, noe som gjør terskelen for å besøke konserthuset lavere, og interessen for det klassiske enda større. I tillegg er selve byggverket en arkitektonisk perle

Utzon Center

Like ved Musikkens hus ligger det unike byggverket Utzon Center – tegnet av den verdenskjente arkitekten Jørn Utzon, som også står bak Operahuset i Sydney. Senteret skal være et formidlingssted der arkitektur, design og kunst spiller sammen med utstillinger, undervisning, konferanser, møter og kulinariske opplevelser

ARoS Art Museum - Aarhus

ARoS Art Museum i Aarhus huser Danmarks eldste kunstsamling utenfor København, med kunst fra 1700-tallet og fram til i dag. Aros er et opplevelseshus som viser banebrytende kunst fra internasjonale kunstnere.

Med sine 17 700 kvadratmeter fordelt over ni etasjer er dette også et av Europas største museer. På taket finner du  Your Rainbow Panorama. Ta turen opp hit og gå runden gjennom den fargerike glassregnbuen.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.