Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Førjulsstemning i Aalborg

Finn julestemningen i Aalborg

Bare en 40 minutters kjøretur fra Hirtshals ligger Aalborg. Byen er julepyntet fra midten av november og her kan du besøke det tradisjonelle julemarkedet, spise dansk julemat på byens mange sjarmerende restauranter eller handle litt julegaver. 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Julemarkedet på Gammeltorv

En av de faste tradisjonene for julemarkeringen i Aalborg er det idylliske og tradisjonsrike julemarkedet på Gammeltorv. Julemarkedet byr på duften av jul, og er et must å besøke for alle som er glad i søtsaker og dansk mat. Bodene bugner av gløgg, æbleskiver, eller munker som vi kaller dem, varm kakao, vafler, brente mandler, ost og pølser. Julemarkedet har også pariserhjul, tar du turen til topps får du panoramautsikt over Aalborg by.

Se åpningstider og mer informasjon på enjoynordjylland.dk

Aalborg Zoo

Når desember nærmer seg begynner Aalborg Zoo å pynte seg til jul. Dyrehagen, som ligger midt i hjertet av Aalborg, forvandles til et vinterlandskap med julepynt og stemningsfull belysning. Julemusikk spilles på høyttalerne og skaper en magisk atmosfære.

Et av høydepunktene er selvfølgelig besøket hos selveste julenissen. Barna kan hilse på julenissen i hans koselige verksted, hvor han tar imot ønskelister og deler ut små gaver. 

Aalborg Zoo har et eget julemarked med lokale kunsthåndverkere og boder som selger alt fra julepynt til deilige julespesialiteter. Det er en god mulighet til å finne unike gaver og smake på deilig julemat.

Les mer og se åpningstider på aalborgzoo.dk.

Aalborg Zoo blir magisk belyst i førjulstiden

Børglum Kloster

På vei til Aalborg kan vi anbefale en tur innom Børglum Kloster. Julen på Børglum Kloster er en magisk tid. I det nordjyske landskapet omgir klosteret seg med historie og mystikk hele året, men i desember forvandles det til et juleeventyr. 

Klosterets store gårdsplass forvandles til et julemarked som bugner av delikatesser, julespesialiteter og lokalt håndverk. Hver søndag i advent holdes stemningsfulle konserter i klosterkirken. Det er også mange aktiviteter og verksteder der barna kan lage sine egne julegaver og dekorasjoner.

Les mer og se åpningstider på boerglumkloster.dk.

+2
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Båtreise og overnatting

Finn pris og bestill juleopplevelser i Danmark