NB -

Vi har for øyeblikket tekniske problemer vårt vanlige telefonnummer. Dere kan midlertidig nå oss på telefon 810 00811. Vi beklager ulempene dette medfører.

Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Førjulstid i Aarhus

Julemarked og julegater

Herlig dansk julestemning i Aarhus

Lange koselige gågater, spennende nisjebutikker og flotte julepyntete varehus, en mengde julemarkeder og et vell av restauranter med fristende menyer. Dette er noe av det du kan glede deg til  i Aarhusregionen.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Jul i Den Gamle By

Fra 19. november 2022 til 6. januar 2023 kan man ta turen inn i Den Gamle By, som oser av julestemning, med lysende lanterner og vakker julepynt. Her kan man nyte varme «æbleskiver», eller munker som vi kaller det, og få kunnskap om danske juletradisjoner og julefeiring gjennom mer enn 400 år.

Les mer om Jul i Den Gamle By på Visit Aarhus sine sider

Opplev julen i Tivoli Friheden

Fra 19. november til 30. desember forvandles parken til et eventyrlig juleland, med glitrende julelys og julekuler overalt. Du kommer hurtig i julestemning når du går gjennom den 70 meter lange tunnelen som har mer enn femtitusen funklende julelys. Julelandet er åpent utvalgte dager. Sjekk åpningstider på Visit Aarhus sine sider.

Les mer om julen i Tivoli Friheden på Visit Aarhus sine sider

Flere juleopplevelser

Julestemning en kort kjøretur unna

Jul i Randers

Randers hyggelige bygater er pyntet med mer enn femhundretusen julelys, et stort juletre på Rådhustorvet og Slottsplassen, en flott adventskrans ved enden av Torvegade og en gigantisk lysende bamse på Østervold og mye, mye mer. Nytt i år er julemarkedet på Østervold. Ta turen innom Randers Regnskov som også er pyntet til jul.

Jul i Viborg

Byen oser av herlig julestemning i de gamle, idylliske gatene, som er pyntet med  tusenvis av lys.  Her ligger spesialbutikkene på rekke og rad, med et flott utvalg av blant annet julegaver. På Nytorv er det et stort overdekket julemarked.

Jul på Fregatten Jylland i Ebeltoft

Tradisjonen tro inviterer verdens lengste treskip til juleopplevelser om bord. I vintermånedene er fregatten overdekket for å beskytte skipet mot kulde og snø.

Jul på Herregårdsmuset Gammel Estrup

Fra 26. november til 23. desember kan man oppleve ekte herregårdsjul på Gammel Estrup, og se hvordan herskap og tjenere gjør sine juleforberedelser. Opplev hvordan greven og hans ansatte feiret jul for 100 år siden. Denne utstillingen kan man få med seg i hele julemåneden: Jul for herskap og tjenere anno 1918 i herregårdens saler og gemakker.

Les mer om Jul på Herregårdsmuset Gammel Estrup på Visit Djursland sine sider

Jul i Ree Park Safari

I adventshelgene er det adgang til hele parken og til Central Station hvor julen feires i stor stil. Julebodene er spredt rundt i parken, og her får du julegodteri, kunsthåndverk, trevarer, skinn og smykker for å nevne noe. Damptoget Black Beauty kjører juleturer ut på den amerikanske prærien, og safariturer på  den afrikanske savanne.

Les mer om Ree Park Safari på Visit Djursland sine sider