Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Color Lines historie

I dag er Color Line det eneste gjenværende rederi i den faste passasjertrafikken mellom Norge og utlandet med norsk hovedkontor, norsk eierskap og norsk flagg i Norge. 

Ungt rederi - gammel historie
Color Lines historie kan trekkes så langt tilbake som til 1872 med fergeforbindelsen mellom Kristiansand og Fredrikshavn i Danmark med Kristiansands Dampskibsselskap. Forgreningene strekker seg også til Englandsbåten mellom Newcastle og Bergen fra 1890. I 1961 startet Jahre Line de første linjene fra Oslo. Disse gikk mellom Oslo og Kiel. 

Color Line 1990
Color Line ble etablert i 1990 med utgangspunkt i de to Kosmos-selskapene Jahre Line og Norway Line. Samme år overtok selskapet fergeaktivitetene i Fred. Olsen Lines. Oppkjøpet styrket Color Line sin strategiske posisjon og utvidet virksomheten betydelig.
Senere på 1990-tallet bidro konsernet til ytterligere konsolidering av det norske cruisefergemarkedet med overtagelsen av virksomheten til Larvik Line og Scandi Line. Som en del av dette overtok Color Line i 1998 Color Hotel Skagen.

Color Line fremstår i dag som et ledende selskap innen europeisk nærskipsfart med seks skip på fire linjer mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.
I tillegg til person- og godstransport, driver Color Line cruise med konferanser og messer, hotelldrift, restauranter, butikker, underholdning og turproduksjon. 

+10
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Investeringer
Investeringene i de to cruiseskipene M/S Color Fantasy og M/S Color Magic bidro til at Color Line styrket sin markedsposisjon ved at de kombinerer cruiseskipenes høye standard med konferansefasiliteter og frakt av personbiler og gods.   

Nye konsepter ble også introdusert på linjene mellom Norge og Danmark med skipene SuperSpeed1 og SuperSpeed2 fra Kristiansand og Larvik til Hirtshals. Skipene økte kapasiteten for passasjerer, biler og gods betydelig med redusert overfartstid.  

Color Line og Ulstein verft underskrev 17. februar 2017 avtale om bygging av verdens største plug-in hybrid skip. Hybridskipet settes inn på linjen Sandefjord og Strømstad i juni 2019.

Digitalisering og ny teknologi
I de seneste årene har Color Line investert betydelige beløp i ny-teknologi med blant annet ny nettbasert booking- og innsjekks løsning (CBI). Løsningen har gjort det mulig å flytte bookinger til digitale flater slik at gjestene selv bestiller reisen. Den nye teknologien gir bedre service for gjestene og representerer en betydelig effektivisering for Color Line.  

Høsten 2017 lanserte selskapet en ny app for enkelte av skipene med informasjon om og muligheter for forhåndsbestilling av tilbud om bord direkte fra mobiltelefonen. I enkelte av havnene er det etablert en løsning for hvordan en nummerplategjenkjenning på biler kan effektivisere bilinnsjekk.

Modernisering
I perioden 2007-2008 solgte Color Line 5 eldre skip. I perioden 2004-2008 satte selskapet i trafikk 4 nye skip: Color Fantasy, Color Magic, SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2.

I 2019 setter Color Line verdens største plug-in hybrid skip i trafikk mellom Sandefjord og Strømstad. Skipet vil være det første av sitt slag med betydelig økt kapasitet for passasjerer og biler, og skipet vil tilby passasjerene utvidet shopping og opplevelsestilbud.  

Color Line 25 år

Her kan du lese en oppsummering over de viktigste milepælene i selskapets historie.

50 år siden starten på cruiselinjen Oslo-Kiel

2. mai 2011 var det 50 år siden starten på cruiselinjen Oslo-Kiel. Historiene, begivenhetene og minnene er mange. Her kan du lese om noen av dem.

Milepæler