Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Color Line tildeles pris

Mandag 19.mai mottok Color Line miljøprisen Baltic Sea Clean Maritime Award 2014 under European Maritime Day i Bremen.

Fra venstre: Jurg Rudolf, Color Line GMBH, Haitze Simers, General Director DG MARE European Commission og Jan Helge Pile, Konserndirektør Color Line Marine.

– Color Line har tidlig identifisert verdien av miljøvennlig skipsfart og er en driver for innovasjon og utvikling, uttalte juryen.

Til stede på konferansen i Bremen var også statssekretær Dilek Ayhan fra Nærings- og Fiskeridepartementet.

«Jeg vil gratulere Color Line med tildelingen av Baltic Sea Clean Maritime Award. »

Statssekretær Dilek Ayhan.

Bygging av rensesystemene starter i sommer. Til sammen skal 16 renseenheter – skrubbere – installeres. Skrubberne til skipet «SuperSpeed 2» er nylig installert og vil fungere som testanlegg for forbedringer på de øvrige tre skipene.

Havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF gratulerer Color Line med prisen, og legger til at Color Line har gjort en stor innsats for å bidra til å gjøre sjøtransporten mer miljøvennlig.

«Etableringen av de nye rensesystemene og at cruisefergene Color Magic og Color Fantasy allerede har fått landstøm under havneopphold i Oslo, gjør Color Line til et forbilde for også andre rederier. »

Havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF.

Baltic Sea Forum ble etablert av blant andre tidligere president i Finland og vinner av Nobels fredspris Martti Ahtisaari i 1992. Den ikke-kommersielle, private organisasjonen arbeider for å fremme økonomisk og kulturelt samarbeid i Østersjøområdet ved å tilby arenaer for erfarings- og kunnskapsdeling. Aktører fra alle land med kystlinje mot Østersjøen kan være i organisasjonen som opprinnelig var et finsk-tysk samarbeid.