Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Pressemelding

Color Lines resultater tilbake på normalnivå i første halvår 2022

Color Lines driftsinntekter var på NOK 2,2 milliarder og driftsresultatet på NOK 238 millioner i første halvår 2022. Dette er på linje med et normalår til tross for pandemipåvirkning i starten av året, høye drivstoffpriser og prisstigning. Resultatet er drevet av positiv utvikling i etterspørsel, økte billettinntekter, gode kundeverdier og et stabilt fraktmarked.

– Etter to år med pandemi er vi svært glade for at resultatene i første halvår bekrefter vår sterke markedsposisjon. Gjennom sommeren har etterspørselen vist en svært positiv utvikling med tilnærmet full kapasitetsutnyttelse både til og fra Norge, og Color Line satte ny rekord for driftsresultatet for juli, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Totalt antall reisende i første halvår var 1 405 360, mot 1 634 408 i siste normalår 2019 som følge av korona-restriksjonene i januar og februar. Antall fraktenheter (12m-ekvivalenter) for perioden var 86 348, mot 89 337 enheter for samme periode i 2021.

Color Line opplevde en krevende start på første halvår i 2022 på grunn av myndighetspålagte begrensninger som følge av pandemien. Så snart det nasjonale tiltaksnivået ble redusert, gjenopptok rederiet normal drift på samtlige ruter og permitterte medarbeidere kom tilbake i arbeid. Siden har Color Line hatt stabil drift med solide bookingtall og god resultatutvikling på tross av høye drivstoffpriser.

Color Line har opplevd en økning i billettinntektene mot siste normalår 2019 og erfart gode resultater også gjennom høysesongen juni-august. Rederiet forventer et årsresultat minst på linje med et normalår.

– For å kunne videreutvikle effektive og bærekraftige transportløsninger for passasjerer og gods i en tid preget av stor usikkerhet, er det viktig med stabile, forutsigbare og konkurransedyktige rammevilkår, sier Kleivdal.

Konsernsjef Trond Kleivdal