Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Color Line fikk Oslo kommunes miljøpris

Mandag 11. juni mottok Color Line Oslo kommunes miljøpris 2012 for etablering av Norges første anlegg for høyspent landstrøm.

Color Magic og Color Fantasy er de to første skipene i Norge som får ren strøm fra land når de ligger til kai. Dette reduseres CO2-utslippene med 3000 tonn i året som tilsvarer utslipp fra 1700 biler årlig. I tillegg reduseres NOx-utslippene med 50 tonn i året.

Ved å gå over til landstrøm, har Color Line fjernet et av byens største punktutslipp og på denne måten bidratt til at Oslo kan bli en lavutslippsby.

«Dette er en viktig anerkjennelse for Color Line, og ikke minst for Color Line Marine og de ansatte i maskinen om bord på Color Magic og Color Fantasy. Anlegget vårt er blitt internasjonal standard for høyspent landstrøm, som er en fjær i hatten for norsk kvalitetsskipsfart og Color Lines evne til innovasjon og samfunnsansvar.»

Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line

Byrådsleder Stian Berger Røsland stod for selve overrekkelsen under Bymiljøkonferansen 2012, hvor temaet var «Oslo – Europas grønne hovedstad i 2016?»