Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift Indrefilet av lam med hvitløkspuré og løksalat

Lammeoppskrift

Indrefilet av lam med hvitløkspuré og løksalat

Indrefileten er det møreste kjøttet på lammet, og er ypperlig når du skal kose deg litt ekstra. Her finner du en herlig oppskrift på indrefilet av lam. 

4 PERSONER

Ingredienser
500 g indrefilet av lam
800 g poteter
15 sjalottløk
25 g smør
1 dl rødvin
1/2 dl balsamico-eddik
2 epler i tynne skiver
1 spsk timianblader
Kvernet pepper

HVITLØKSPURÈ

5 fedd hvitløk
250 g jordskokker
1/2 l helmelk
1 ts salt

LØKSALAT

1 spsk rapsolje
1/2 dl hakket persille
1 spsk finrevet sitronskall

Slik gjør du

1 Skrell sjalottløkene og stek dem i smør på  svak varme i ca. 10 min. Tilsett rødvin og balsamico-eddik og la det koke helt inn til en tykk glasering. Hold det varmt i gryten. Vend inn eplene like før servering, og dryss over timianblader og kvernet pepper.

2 Kok hvitløken i 2 dl vann i 1 min. Hell av vannet, tilsett jordskokker og melk og kok på svak varme i 30 min. Hell av melken og tilsett salt. Bruk en blender eller stavmikser til å lage en glatt puré av hvitløk og jordskokker.

3 Varm oljen i en panne. Dryss salt og pepper over indrefiletene og stek dem på alle sider i ca. 4 min totalt. Dryss over persille og finrevet sitronskall og server straks sammen med pur, løksalat og kokte poteter.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.