Indrefilet av lam med hvitløkspuré og løksalat
Indrefileten er det møreste kjøttet på lammet, og er ypperlig når du skal kose deg litt ekstra. Her finner du en herlig oppskrift på indrefilet av lam.
Ingredienser
500 g indrefilet av lam
800 g poteter
15 sjalottløk
25 g smør
1 dl rødvin
1/2 dl balsamico-eddik
2 epler i tynne skiver
1 spsk timianblader
Kvernet pepper
5 fedd hvitløk
250 g jordskokker
1/2 l helmelk
1 ts salt
1 spsk rapsolje
1/2 dl hakket persille
1 spsk finrevet sitronskall
1 Skrell sjalottløkene og stek dem i smør på svak varme i ca. 10 min. Tilsett rødvin og balsamico-eddik og la det koke helt inn til en tykk glasering. Hold det varmt i gryten. Vend inn eplene like før servering, og dryss over timianblader og kvernet pepper.
2 Kok hvitløken i 2 dl vann i 1 min. Hell av vannet, tilsett jordskokker og melk og kok på svak varme i 30 min. Hell av melken og tilsett salt. Bruk en blender eller stavmikser til å lage en glatt puré av hvitløk og jordskokker.
3 Varm oljen i en panne. Dryss salt og pepper over indrefiletene og stek dem på alle sider i ca. 4 min totalt. Dryss over persille og finrevet sitronskall og server straks sammen med pur, løksalat og kokte poteter.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.