Lammeskank med grønnsaker og potetmos
Lammeskank er deilig høstmat. Etter noen timer i ovnen blir den supermør.
4 lammeskanker
2 stangsellerier
1/2 sellerirot
2—3 sjalottløk
3 gulrøtter
4 fedd hvitløk
2—3 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater
5 dl kraft, lam eller okse
Olje eller smør
Salt og pepper
Div. krydder etter smak (rosmarin, koriander, timian m.m.)
10 mellomstore poteter
2 dl melk
2 ss smør
Salt og pepper
Muskatnøtt
1 Bland salt og pepper sammen med det øvrige krydderet, og gni det godt inn i kjøttet slik at det fester seg. Stek lammeskankene på høy varme til de får stekeskorpe. Legg dem deretter til side.
2 Ha stekeolje eller meierismør i samme panne, og fres grovhakkede gulrøtter og finhakket stangselleri, sellerirot og hvitløk på sterk varme til ingrediensene blir litt myke og får en gyllen farge. Tilsett hermetiske tomater, kraft, rødvin og hele, skrellede sjalottløk, og la blandingen koke på svak varme i 5—10 minutter.
3 Hell blandingen over i en stor form og legg lammeskankene oppi. Se til at kjøttet kommer godt ned i blandingen. Dekk til formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 2,5—3 timer på 150 °C.
4 Skrell potetene og legg dem i usaltet vann. Kok potetene og hell deretter av vannet. Mos potetene og rør inn smør. Varm opp melken til den er rett under kokepunktet. Ha i litt og litt varm melk og rør godt underveis til potetmosen er passe tykk. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.