Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift andeconfit

Julematoppskrift

Andeconfit med rødkålsalat og stekte poteter

Confitering er en av de eldste konserveringsmetodene og gir garantert mørt andelår og saftig kjøtt. Prøv denne oppskriften på andeconfit med rødkål og stekte poteter.

4 personer

Ingredienser:
1 boks andeconfit

Rødkålsalat

2 spsk andefett
500 g rødkål i strimler 2 epler
1 dl rørsukker
1/2 dl lys eddik
3 stk. stjerneanis
1 ts salt
Kvernet pepper

Stekte poteter

1 kg kokte poteter 25 g smeltet smør 1 spsk olivenolje
1 ts kvernet pepper 1 ts havsalt
Frisk timian

Tilbehør

200 g edamamebønner

Slik gjør du

1 Legg boksen med andeconfit i varmt vann i 15 min slik at kjøttet slipper lettere. Ta deretter ande- lårene ut av boksen og tørk av dem med tørkepapir.

2 Krydre lårene og legg dem i en forvarmet ovn (200 °C) med skinnsiden ned. Legg et fat under for å fange opp fettet. Stek i 15 min før du snur lårene og steker dem i ytterligere 5 min, til skinnet er sprøtt og gyllent.

3 Kok potetene med skrellet på til de så vidt begynner å bli myke. Hell deretter kaldt vann over potetene.

4 Varm en stekepanne med smør og olje. Stek potetene til de er gylne (ca. 10 min). Snu dem underveis og krydre med salt, pepper og frisk timian.

5 Varm 2 spiseskjeer andefett i en gryte. Sauter rødkålen i gryta 2 min på jevn varme. Ha i sukker og eddik og la det koke opp. Tilsett stjerneanis og la det småkoke under lokk i 10—12 min. Tilsett til slutt epler skåret i terninger og smak til med salt og pepper.

6 Serveres med varme edamame- bønner og brun saus.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.