Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift biff av kalv

Grilloppskrift

Biff av kalv med polenta-chips og glaserte gulrøtter med pancetta

Nydelig biff av kalv med en spennende vri.

2 PERSONER

2 kalvebiffer
3—4 fedd hvitløk
Rosmarin-kvister
Salt eller chilisalt
Litt olje til steking

POLENTA-CHIPS
125 g polentagryn
4,5 dl vann
1 ss revet parmesan
1 ts fersk rosmarin
Salt og pepper
Rapsolje

GLASERTE GULRØTTER MED PANCETTA
4 gulrøtter
100 g sukkererter
150 g pancetta
60 g smør
2 ss honning
1 ss persille
Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Varm opp en grillpanne og pensle den med stekeolje. Grill kjøttet på begge sider sammen med hvitløk og rosmarin — tid avhenger av ønsket stekingsgrad. Krydre kjøttet med salt og pepper.

2 Kok opp vann med litt salt. Skru ned varmen og tilsett polentagryn. Rør grundig og tilsett parmesan og finhakket rosmarin. Fordel polentaen i et passende fat slik at den danner et 1,5 cm tykt lag, og dekk til med bakepapir. Sett deretter blandingen i kjøleskap i 20 min. Skjær den kalde polentaen i passende staver. Varm en panne med en raus mengde rapsolje. Stek stavene på alle sider til de får en pen gyllen farge. Legg dem på et fettabsorberende papir. Dryss på salt og server med aioli.

3 Fres pancetta-terninger i en varm stekepanne til de er sprø. Legg dem deretter til side. Skjær gulrøttene i grove staver og fres dem i fettet fra den stekte pancettaen i tre minutter. Tilsett ca. 1 dl vann og la gulrøttene dampe sammen med smør og honning til de blir al dente og vannet har fordampet. Tilsett grovkuttede sukkererter og finhakket persille, og smak til med salt og pepper. Server med et dryss av sprø pancetta.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.