Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift ribbe

Julematoppskrift

Juleribbe med rødkål og sjysaus

Sprøtt og saftig. For mange av oss er deilig, saftig svineribbe med knasende sprø svor toppen av lykke. For best mulig resultat er det lurt å krydre og salte ribba dagen i forveien. På den måten setter krydderet smak på ribba, og saltingen gjør at kjøttet blir ekstra saftig. Her finner du en nydelig oppskrift på ribbe.

4 personer

Ingredienser:
2 kg juleribbe

RØDKÅL
25 g smør
500 g snittet rødkål
0,7 dl søt saft, f.eks. rips
eller tranebær
1 stjerneanis
75 g sukker
1 dl eddik
Salt og pepper

SJYSAUS
Stekesjy fra ribba
2,5 dl kremfløte
Kvernet pepper
Maizena
Sukkerkulør

Slik gjør du:

1 Skjær ruter i svoren med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet, gjerne et par dager før tilberedning.

2 Forvarm ovnen til 230 ºC. Legg ribba i en ildfast form med svoren opp. Hell en halv liter vann i formen, dekk til med folie og stek i 45 min.

3 Fjern deretter folien, reduser varmen til 200 ºC og stek ribba videre i 90 minutter. Dersom svoren ikke er sprø, kan varmen økes til 250 ºC på slutten av steketiden, eller sett på grillelementet i ovnen. La deretter steken hvile i 20 min før den skjæres opp.

4 Sikt sjyen fra den ildfaste formen og kok opp i en gryte. Tilsett sukkerkulør og jevn sjyen med maizena. Hell i fløte og kok sjyen grundig.

5 Smelt smøret til rødkålen i en gryte. Tilsett rødkål og stjerneanis og sauter kort. Ha i saft og la kålen småkoke under lokk i ca. 20 min. Tilsett deretter sukker og eddik og la det koke på svak varme i 10 min. Smak til med salt og pepper.

6 Skjær ribba i skiver og server med sjysaus, rødkål og kokte poteter drysset med persille.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.