Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift Lammecarré med ratatouille og blomkålkrem

Oppskrift på lam

Lammecarré med ratatouille og blomkålkrem

Lammecarré regnes for å være en av de beste stykkene på lammet. Her får du en herlig oppskrift på lammecarré med ratatouille og blomkålkrem til påske.

3—4 PERSONER

Ingredienser
Ca. 1 kg lammecarré
2—3 kvister frisk rosmarin
Olivenolje
Salt og pepper

RATATOUILLE

1 aubergine
1 grønn squash
1 rød paprika
1 gul paprika
3 sjalottløk
200 g cherrytomater
2 fedd hvitløk
2 ss balsamico-eddik
4 kvister fersk timian
Olivenolje til steking
En håndfull bredbladet persille
Salt og pepper

BLOMKÅLKREM

1 blomkål
1—2 dl fløte
Revet muskatnøtt
Saften av sitron
Salt og pepper
100 g smør
80 g pistasjnøtter

BALSAMICOSAUS

2 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
1 dl hønsefond
1 dl fløte
Tabasco
Salt

Slik gjør du

1 Sett ovnen på 175 ℃. Lag riss i overflaten på  kjøttet med en skarp kniv, og krydre med salt, pepper og finhakket rosmarin. Brun kjøttet i en stekepanne. Legg deretter kjøttet i et ildfast fat og stek det i ovnen i 15—18 min. Ta ut kjøttet når kjernetemperaturen er 60 ℃, og la det hvile i 10 min før det skjæres opp.

2 Ratatouille: Varm litt olivenolje i en gryte. Skjær aubergine, squash, paprika og løk i terninger, og fres grønnsakene sammen med timian og knust hvitløk til de får litt farge. Tilsett balsamicoeddik og cherrytomater delt i to, og la det småkoke i ca. 10 min til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Tilsett grovhakket persille og rør om.

3 Blomkålkrem: Kutt blomkål i små buketter og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og behold blomkålen i gryten. Lag en jevn krem av blomkål og fløte med en blender. Smak til med muskatnøtt, sitronsaft, salt og pepper. Smelt smøret i en liten gryte og la det brunes ved middels varme. Tilsett hakkede pistasjnøtter og rør forsiktig.

4 Balsamicosaus: Smelt sukkeret ved middels varme i en tykkbunnet gryte. Når sukkeret er gyllent tar du kjelen av varmen og tilsetter eddik. Varm gryten varsomt opp og tilsett fond, fløte og noen dråper Tabasco. La sausen koke litt inn og smak til med salt.

5 Server med smørdampet vårløk.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.