Oppskrift langtidsstekt lammelår
Langtidsstekt lammelår er festmaten som lager seg selv – saftig, mørt og full av smak. Perfekt til helgemiddagen eller når du vil imponere gjestene.
1 lammelår (ca. 2 kg)
2 ts salt
1 ts sukker
Kvernet pepper
1 spsk rosmarinblader
2 fedd hvitløk
1 kg poteter
3 lime
200 g cherrytomater
250 g sjampinjong
1 spsk olivenolje
1 Gni inn lammelåret med salt, sukker og pepper og dryss finsnittet rosmarin og hvitløk over. Dekk låret med lime skåret i skiver og stek i ovn på 110 °C i ca. 5 timer.
2 Skyll potetene godt og skjær dem i båter med skallet på. Legg potetene i vann i ca. 5 timer.
3 Hell av vannet til potetene og vend dem sammen med delte cherrytomater, sjampinjong, olivenolje og en teskje salt.
4 Fordel alt i en ildfast form med lammelåret i midten og stek i 45 min på 175 °C. Mens lammet hviler, kan potetene gjerne grilles i ovnen i 5 min.
5 Serveres rykende varmt, gjerne med en skål crème fraîche ved siden av.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.