Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift Langtidsstekt lammelår

Oppskrift

Oppskrift langtidsstekt lammelår

Langtidsstekt lammelår er festmaten som lager seg selv – saftig, mørt og full av smak. Perfekt til helgemiddagen eller når du vil imponere gjestene.

4 personer

1 lammelår (ca. 2 kg)
2 ts salt
1 ts sukker
Kvernet pepper
1 spsk rosmarinblader
2 fedd hvitløk
1 kg poteter
3 lime
200 g cherrytomater
250 g sjampinjong
1 spsk olivenolje

Slik gjør du:

1 Gni inn lammelåret med salt, sukker og pepper og dryss finsnittet rosmarin og hvitløk over. Dekk låret med lime skåret i skiver og stek i ovn på 110 °C i ca. 5 timer.
 

2 Skyll potetene godt og skjær dem i båter med skallet på. Legg potetene i vann i ca. 5 timer.
 

3 Hell av vannet til potetene og vend dem sammen med delte cherrytomater, sjampinjong, olivenolje og en teskje salt.
 

4 Fordel alt i en ildfast form med lammelåret i midten og stek i 45 min på 175 °C. Mens lammet hviler, kan potetene gjerne grilles i ovnen i 5 min.
 

5 Serveres rykende varmt, gjerne med en skål crème fraîche ved siden av.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.