Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift lutefisk

Julematoppskrift

Lutefisk med bacon og mandelpoteter

Lutefisk har for mange blitt en del av juletradisjonen. Med det rette tilbehøret blir det en herlig smaksopplevelse.

4 personer

Ingredienser:
2—2,5 kg lutefisk
Salt og pepper
400—500 g bacon i terninger
Mandelpoteter
Grov sennep

Slik gjør du:

1 Skjær lutefisken i passende biter og strø over rikelig med salt på begge sider av fisken én time før tilberedning.

2 Forvarm komfyren til 200 °C. Hell av vannet som oppstår etter salting, og legg fisken i en langpanne. Tilsett pepper etter smak. Dekk til langpannen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 20 min til fisken begynner å flake seg.

3 Brun baconet i en stekepanne og hold det varmt frem til servering.

4 Når fisken er ferdig, anrettes den med kokte poteter, bacon og grov sennep. Hell til slutt væske fra det stekte baconet over fisken og potetene.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.