Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Opplevelser i Frederikshavn

Reisetips

Se og gjøre i Frederikshavn

Den koselige havnebyen byr blant annet på en av Danmarks lengste gågater, med et godt og variert restaurant- og shoppingutvalg. Frederikshavn tilbyr også hyggelige kulturopplevelser.

Bangsbo

Bangsbo-området byr på opplevelser for hele familien. Nyt den praktfulle naturen, historiske bygninger, freden og idyllen, kulturen, utsiktspunktene, naturlekeplassen og den botaniske hagen. Besøk Bangsbomuseet og ta en tur rundt i den vakre herregården, som rommer en stor samling av møbler og klesdrakter.

I tilbyggene kan du se en stor utstilling fra 2. verdenskrig, kjøretøy gjennom tidene og ikke minst Ellingåsskib fra middelalderen.

Palmestranden

Den 400 meter lange Palmestranden har på få år blitt et populært sted for både turister og Frederikshavns innbyggere. Ca 90 importerte palmer fra Italia sørger for en tropisk stemning i Danmark. Stranden er barnevennlig med rolig og ikke for dypt vann. Palmene og parasoller gir skygge for de som foretrekker det, og solseng kan du låne gratis.

Shopping

I den 2 km lange gågaten ligger butikkene på rekke og rad. Her er kjente kjedebutikker og små, koselige spesialforretninger med alt fra merkeklær til dansk design og kunsthåndverk. Her er det lett å finne noe som frister!

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er Frederikshavns pittoreske gamleby, med sjarmerende gulfargede fiskerhus som ligger langs smale brosteinsbelagte gater.

For barn

Det finnes mange aktiviteter for barn i Frederikshavn. I området rundt Bangsbo-skov kan man tilbringe en hel dag uten å kjede seg. Opplev hjort på kloss hold eller la barna boltre seg på naturlekeplassen. Her ligger også Bangsbo Museum og Bangsbo Fort som har spennende utstillinger. Frederikshavn har også 2 vannland og et stort innendørs lekeland.