Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vestjylland

Opplev vakre Vestjylland

Vestkysten av Danmark er kjent for små, idylliske byer, langstrakte hvite strender og flott natur. Store våtmarksområder gir et rikt og helt unikt fugleliv. Vesterhavets bølger trekker tusenvis av kitere og windsurfere. De mange hyggelige småbyene frister med nisjebutikker, kunsthåndverk, kulturattraksjoner og gode overnattingssteder.

Båtreise og overnatting i Vestjylland

Opplev Vestjylland

Vestjylland er kjent for sin vakre natur og har mange muligheter for friluftsaktiviteter og avslapning i naturskjønne omgivelser.

Henne strand

En av de vakreste strendene i Danmark finner du på Vestjylland. Med sine brede, hvite sanddyner er Henne strand et perfekt sted for avslapning, bading og vandreturer i sanddynene. Stranden har kiosk, offentlige toaletter og parkeringsplass.

Ringkøbing fjord

Ringkøbing fjord er omlag 30 kilometer lang, og mellom 2 til 5 meter dyp. Fjorden er populær til vannsport som kitesurfing og vindsurfing. Området rundt fjorden er også flott for sykkelturer og fuglekikking.

Skjern Enge

Naturområdet Skjern Enge er et av Danmarks største. Området med et rikt fugle- og dyreliv er dominert av enger, våtmarker, innsjøer og elver. Skjern Enge er ideelt for fisking, kanoturer og fugletitting. Området har også flotte turstier.

Hvide Sande

Den lille fiskerlandsbyen Hvide Sande har alt – Byliv, havneliv, strand, deilig mat og en autentisk atmosfære. Besøk det lokale røkeriet, ta en båttur, eller prøv lykken med sportsfiske.

Vadehavet nasjonalpark

Dette UNESCOs verdensarvområde er kjent for sitt unike tidevannssystem og sitt rike fugleliv. Det er et ideelt sted for fugletitting, vandring og oppdagelse av det spesielle våtmarksområdet.

Thy nasjonalpark

Danmarks eldste nasjonalpark, Thy nasjonalpark, er kjent for sin uberørte natur, innsjøer, sanddyner og skoger. Her kan du utforske over 200 kvadratkilometer med stier enten til fots eller på sykkel. I parken kan du se hjort streife fritt rundt, eller sel ved stranden.