Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Stemningsfull førjulstid i Strømstad

Julepyntede gater, lys, nisser, julebord, vakker musikk og deilige dufter er en del av Strømstad i førjulstiden.

– Strømstad er en vakker by hele året, men i førjulstiden når mørket senker seg, stjernene skinner i gatene og butikkvinduene er som julemalerier – da er den magisk, sier en smilende turistsjef i Strømstad, Åsa Massleberg.

Hun garanterer at nordmenn som tar turen til Strømstad vil komme i den gode førjulsstemningen.

Fra julemarked på Julia Taube bruen.

Julelysene og den store julegranen på det hyggelige torvet tennes fredag 1. desember, akkompagnert av julemusikk og taler. Selvsagt kommer nissen, og butikkene holder kveldsåpent. Nissen vil for øvrig ta turen til torvet hver lørdag i adventstiden.

Men før den tid kan du besøke julemarkeder, gå på julekonserter, ta et julesjøbad, slappe av med julekaker på en av byens mange kafeer og handle spennende julegaver. I tillegg til de to store shoppingsentra har byen et mangfold av spennende butikker.

Nissen stortrives i Strømstad – han vil være på Torvet hver lørdag i førjulstiden.

– Byens butikker, mange unike nisjebutikker, ønsker velkommen inn for en trivelig handel. Uansett hva du leter etter, er Strømstad et godt sted for julehandel.  Byen har også steder du kan fika – som det heter på svensk. Fika er den lille pausen i hverdagen da du tar deg tid til å koble av med en kopp kaffe og gjerne med noe søtt til, forklarer turistsjefen.

I ukene før jul inviteres nordmenn også til overnatting og julebord med spennende menyer i Strømstad og på vakre Koster. Julemarked med gløgg og servering hører også med i førjulstiden, på mange av de hyggelige markedene i Strømstad kan du sikre deg flotte, håndlagde julegaver og du kan kjøpe lokalproduserte delikatesser.

Butikkvinduene er som levende julemalerier. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– En annen hyggelig juleaktivitet er å ta et julebad i den kalde sjøen etterfulgt av en deilig, varm badstue. Hver søndag i advent blir det fellesbad ved det flytende badehuset Kallbadhus på strandpromenaden.

– Det er bare å ta turen. Vi ønsker nordmenn hjertelig velkommen, sier Massleberg.

Et julebad er ikke mindre enn en forfriskende fornøyelse.

Hva skjer i Strømstad

Tilbud på båtreise og hotell i Strømstad