Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Taxfree kvoter Oslo - Kiel

Hvor mye kan jeg ta med?

Kvote fra Tyskland til Norge

Her finner du informasjon om hva du har lov til å innføre av matvarer, alkohol- og tobakk-kvoter fra Tyskland til Norge.

Kvotebestemmelser

For salg om bord gjelder norske aldersgrenser. Uansett om du er borte på kort eller lang tur kan du ta med deg inntil 10 kilo kjøtt og ost.

Reise som overstiger 24 timer

Dersom du har vært ute av Norge i mer enn 24 timer er du velkommen til å ta med deg toll- og avgiftsfrie varer til en total sum av 6 000,-.

Mer informasjon

NB! Informasjon under er ikke fyllestgjørende. Se gjeldende tollbestemmelser på www.toll.no for ytterligere informasjon.

Alkoholkvoter

Alternativ 1: 3 liter vin (4 flasker) + 2 liter øl (én 6-pack med 0,33)
Alternativ 2: 1 liter brennevin + 1,5 liter vin (2 flasker) + 2 liter øl (én 6-pack med 0,33)
Alternativ 3:  1 liter brennevin + 3,5 liter øl (10 flasker/bokser 0,33)
Alternativ 4:  5 liter øl (15 flasker/bokser 0,33)

Tobakkskvoter

Alternativ 1: 200 stk sigaretter
Alternativ 2: 250 gram annen tobakk (f.eks. snus)
På begge alternativ kan du i tillegg ha 200 blad sigarettpapir.

Spar penger med fortolling

Har du lyst til å kjøpe mer enn den tollfrie kvoten? Løsningen er fortolling. Mange av våre varer får du mye rimeligere om bord slik at besparelsen allikevel blir stor ved fortolling. 

Med kvoteappen til Tollvesenet er det raskt og enkelt å fortolle. Har du ikke appen kan du også benytte fortollingsautomaten utenfor Taxfree Market på dekk 6. Når du har fortollet kan du gå på grønt når du kommer i land.