Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Color Hybrid Sandefjord-Strømstad

Color Hybrid

Verdens største plug-in hybridskip

Skipet setter en ny standard for komfort, klima og miljøutslipp.

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Skipsguide - bli kjent med skipet

Her finner du en oversikt over hvor du finner butikker, restauranter og andre fasiliteter om bord på Color Hybrid.
 

Grønn

Reduserte utslipp og mindre støy

Color Hybrid vil lade batteriene via en strømkabel med strøm fra eget landstrømanlegg. På seilingen ut og inn av Sandefjordsfjorden vil skipet kun gå på batteri. Det betyr nullutslipp og betydelig lavere støynivå.

I tillegg til å seile mer klimavennlig er det tilrettelagt for effektiv varmegjenvinning og god avfallshåndtering (WHR) om bord med avlevering til biokraftverk, som igjen produserer kraft og varme.

Smart

Økt kapasitet og effektivitet i alle ledd

Teknisk smarte løsninger er tatt i bruk for sikre økt effektivitet, bedre kundeopplevelser og forenkling av arbeidsprosesser. Vektreduksjon som et resultat av materialvalg gir økt lastekapasitet og redusert forbruk av drivstoff.

Digitaliserte systemer gir effektivitet under av-og påstigning av passasjerer og ombordkjøring med automatisk bilnummer gjenkjenning kutter innsjekkingstiden. Et nytt om bord system sikrer effektive logistikksystemer fra Color Lines nye sentrallager i Danmark med nye shoppingtilbud, spisesteder og opplevelser om bord.

Innovativ

Bryter vei ved å ta i bruk nye tekniske løsninger

Skipet bygges ved Ulstein verft og 70 prosent av underleverandørene kommer fra den maritime klyngen i Norge. Disse leverer det nyeste innen innovative tekniske løsninger, eksempelvis skipsdesign, hovedmotor, propeller, navigasjon, gir, batterier, tavler og elektronikk.

Norsk maritim industri er verdensledende i å levere miljøvennlige og teknisk avanserte løsninger, og Color Hybrid fremstår som et godt eksempel på omstillingen mot en grønnere skipsfart.

 

Opplevelser om bord

Shopping, restauranter og underholdning

Color Hybrid byr på et hav av opplevelser med shopping over to dekk, spisesteder med fokus på lokale og sunne råvarer og ikke minst spennende, nye underholdningskonsepter.

Fakta om Color Hybrid

Skipstype: Plug-in hybrid
Verft: Bygges ved Ulstein Verft
Antall passasjerer: 2 000
Antall mannskap: 100
Antall biler: 500
Ytre mål: Lengde 160 m, bredde 27.1 m, dypgående 6.0 m
Batteripakke: Ca 5 MWh (mega-watt-time) gir opptil 60 min manøvrering og seiling i hastigheter på 0-12 knop. God WHR (Waste-recovery) som utnytter et varme-reservoar system. Ekstremt lavt lydutslipp både under batteridrift og i løpet av natten ved kai.
Byggestart: Juli 2017
Levering: Sommeren 2019

Asbjørn Heide og Jan Magnar Sollid er kapteiner på Color Hybrid