Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Storfamilien stortrivdes i Lalandia

Wenche Moland fra Kristiansand samlet storfamilien og dro til feriebyen Lalandia i Billund. Det ble tre eventyrlige solskinnsdager for barn, svigerbarn og 10 barnebarn i alderen 3 til 11 år – til sammen seilte 17 familiemedlemmer fra Oslo og fra Kristiansand med Superspeed-ferjene fra Kristiansand og fra Larvik.

– Det var en forsinket julepresang til hele familien, sier Wenche Moland.

– En fantastisk sosial og fin gave. Vi hadde en drømmehelg, til og med været var nydelig, sier en del av familien som vi treffer hjemme hos Wenche på Hamresanden i Kristiansand.

De viser bilder og filmsnutter av barna som plasker i badeland, boltrer seg i lekeland, bilder av hele familien som morer seg i Legoland, fra felles frokoster, fra pizza-kos på Lalandias sydlandske torv og fra reisen med Superspeed 1 og 2.

Wenche Moland (midt på bildet) inviterte barn, svigerbarn og barnebarn med på langhelg til Legoland Billund Resort. Her er alle samlet før de koste seg en hel dag i Legoland.

– Som du ser hadde vi det fint. Lalandia ligger midt i smørøyet for alle moroa, sier Marthe Moland Rui, yngste datter til Wenche.

Hun forteller at ungene gledet seg enormt, og hadde nedtelling i forkant – og de høye forventningene ble innfridd.

– Alt var gøy, og det var fint å være masse sammen med kusiner og fettere, sier seks år gamle Anna Moland Tvedt.

LEGOLAND var et av de store høydepunktene. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Hva var det gøyeste?

– Alt. Kanskje berg- og dalbanene i Legoland var gøyest. Vi hylte og fikk sånn skikkelig sug i magen, sier Wenches barnebarn.

Ungene holdt det også gående i timevis i sklier og bølgebasseng i Lalandias 10 000 kvadratmeter store badeland, Aquadome.

Tid for energipåfyll under Aquadomes parasoller og palmer. På kvelden koste familien seg med pizza og lek i Lalandias hjerte – et innendørs torg med sydlandsk stemning. Over piazzaen troner en naturtro, blå himmel med lette skyer. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Legoland og Aquadome er som paradis for oss lekne, sier Wenche og legger til at det er veldig hyggelig å gjøre noe sammen med sine nærmeste.

– Her spiste vi pizza en av kveldene, forteller familien og viser bilde av Lalandias piazza - et sydlandsk torv med pittoreske husfasader og mange kafeer og restauranter.

– Og med masse gøy for oss, sier ti år gamle Olai Moland Tvedt.

Med felles frokost ble det en god start på dagen. Alle feriehusene holder høy standard med fasiliteter for både avslapning og matlaging. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Frokostene hadde vi sammen hjemme. Husene var store og flotte; fire soverom i hvert hus og to bad, og ungene kunne løpe ut og inn, forteller de voksne.

– Det var lekeplasser og hoppeputer ute på området, og så var det et traktortog som kjørte fra husene til badeland. Men toget var så morsomt at vi tok en del ekstra turer med det, forteller ungene.

Hele familien vil mer enn gjerne gjenta turen. 

– Det er så hyggelig å være sammen, alle sammen. Å bo sånn som vi bodde er midt i blinken for barnefamilier, det er alle enige om.

Fakta

LEGOLAND Billund Resort

Feriebyen Lalandia har 900 flotte hus; fra de minste på drøye 60 kvadratmeter til luksushus på 122 kvadratmeter.  Her bor du tett på store og spennende attraksjoner:

Legoland

Parken med mer enn 55 attraksjoner og 70 millioner legoklosser. Her er opplevelser for alle; fra berg- og dalbaner som gir adrenalinkick til det å kunne studere fantastiske legobyggverk.

Lalandia Billund

En by fylt med masse moro, butikker, kafeer og restauranter og et gigantisk badeland, Lalandia Aquadome på 10 000 kvadratmeter.  

Givskud Zootopia

For mange kjent som Løveparken, ligger 20 minutters kjøretur fra feriebyen. Her kan du se all verdens dyr enten til fots eller fra bilen. Løvene, som tusler rundt i et eget område, er kanskje det mest eksotiske. 

Wow Park

En helt spesiell skogspark på 26 dekar. Her kan du svinge deg fra trekrone til trekrone, gå over hengebroer 12 meter over bakken eller krype i underjordiske huler. 

Legohouse

Et opplevelseshus på 12 000 kvadratmeter med 25 millioner legoklosser.  Et besøk her er både gøy og lærerikt.

Bestill reise til LEGOLAND® Billund Resort