Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hva kan vi hjelpe deg med?

AVGANGER OG INFORMASJON

Norge - Danmark

Nå kan du reise med oss mellom Norge og Danmark. Danmark er kategorisert som oransje/rødt land/område. Vær oppmerksom på at norske og danske myndigheter løpende tilpasser regelverket og derfor skal du alltid holde deg oppdatert på hvilke regler som gjelder for deg og din reise.

Til Danmark

REISE FRA NORGE TIL DANMARK

Vi har daglige avganger fra Norge til Danmark. Se hvilke innreiseregler som gjelder for deg under.

Innreise med et gyldig corona-sertifikat

Ved innreise fra et grønt/gult/oransje land eller region er det ingen begrensninger. Se fargekart her.

Du må vise frem ID og et corona-sertifikat med QR-kode fra et EU/EØS-land, som beviser at du er fullvaksinert eller har gjennomgått COVID-19-sykdom. Se krav til bevis her.

Innreise med en negativ test

Ved innreise fra et grønt/gult land eller region med en negativ test, er det ingen restriksjoner. Dokumentasjon av en negativ COVID-19-test må presenteres ved innreise. Det samme gjelder også hvis du skal reise (transit) gjennom Danmark for å komme til et annet land.
 
Danmark godtar PCR-test eller hurtigtest (antigentest). En PCR-test må være utført mindre enn 72 timer før innreise. En hurtigtest (antigentest) må være utført mindre enn 48 timer før innreise.

Kravet om negativ test gjelder ikke for barn under 16 år.

Danske statsborgere kan alltid reise til Danmark uten å fremvise negative test.

Test ved terminalen før avreise

Til og med 19. september tilbyr vi hurtigtest før avreise til Danmark til en svært gunstig pris for alle som skal reise med Color Line fra Kristiansand. Les mer om test før avreise ved terminalen i Kristiansand.
Det er dessverre ikke mulig å teste seg på terminalen i Larvik.
 

HVA MÅ JEG VISE FREM PÅ INNSJEKK i LARVIK/KRISTIANSAND?

- Corona-sertifikat fra et EU/EØS-land med QR-kode som beviser at du er fullvaksinert eller har gjennomgått COVID-19 de siste 12 måneder (minst 14 dager siden).
ELLER
- Bevis på en negativ hurtigtest tatt 48 timer før innreise til Danmark (72 timer ved en PCR-test).

Husk å møte i god tid før avgang, minst en time før.

VÆR OBS PÅ ENDRINGER

Vi tar forbehold om endringer. Vær oppmerksom på at endringer kan komme på kort varsel. Sjekk alltid informasjon fra danske myndigheter før du skal ut og reise her.

Til Norge

Reise fra Danmark til Norge

Vi har daglige avganger fra Danmark til Norge. Se hvilke innreiseregler som gjelder under.

INNREISE MED ET GYLDIG CORONA-SERTIFIKAT

Du må ikke teste eller registrere deg ved innreise til Norge (dette gjelder også ved reise fra oransje/røde land og områder). 

Du må vise frem ID og et corona-sertifikat med QR-kode fra et EU/EØS-land, som beviser at du er fullvaksinert eller har gjennomgått COVID-19-sykdom de siste seks måneder.

Må jeg i karantene?
Du må ikke i karantene med et gyldig corona-sertifikat.

Innreise uten et gyldig corona-sertifikat med QR-kode fra et EU/EØS-land

NB! Ved reiser fra oransje/røde områder og land er det i utgangspunktet kun norske statsborgere og personer med registrert adresse i Norge som kan reise inn i Norge. Se hvilke grupper som får reise inn til her

Dersom du reiser fra et grønt område/land og igjennom Danmark for å komme til Norge, er det KUN norske statsborgere og personer med registrert adresse i Norge (med eller uten gyldig corona-sertifkat), EU/EØS-borgere med et gyldig corona-sertifikat og noen få andre unntak som kan reise med Color Line til Larvik/Kristiansand.

Dersom du er en av de som får reise inn til Norge, gjelder følgende krav
Dette gjelder også norske statsborgere og barn under 12 år.

Ved reiser fra eller igjennom oransje/røde land og områder må du: 

- Teste deg mindre enn 24 timer FØR innreise til Norge (barn under 12 år er unntatt fra dette kravet).
Registrere deg før innreise til Norge .
- Teste deg gratis ved ankomst i Larvik eller Kristiansand. I Larvik anbefaler vi at du forhåndsregistrerer deg her for test, minst to timer før ankomst.
- Være i karantene hjemme eller på egnet sted i 10 døgn. Alle som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden og uvaksinerte barn under 18 år barn kan teste seg ut av karantene ved en negativ PCR-test etter 3 døgn.

Må jeg i karantene? Er landet eller området du reiser fra eller igjennom rødt eller oransje, må du i karantene hvis du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått COVID-19-sykdom innenfor de siste seks måneder.  Se oversikt her.

Hva må jeg vise frem på innsjekk i Hirtshals?

- Pass eller annen gyldig ID.
- Gyldig corona-sertifikat fra et EU/EØS-land med QR-kode
ELLER
- Svar på negativ test, tatt inntil 24 timer før innreise


Husk å møte i god tid før avgang, minst en time før.

VÆR OBS PÅ ENDRINGER

Vi tar forbehold om endringer. Vær oppmerksom på at endringer kan komme på kort varsel. Sjekk alltid informasjon fra norske myndigheter før du skal ut og reise.

Norske myndigheters informasjonstelefon om innreise, testing og karantene:
Fra Norge: 815 55 015
Fra utlandet: +47 21 93 78 40

Ofte stilte spørsmål

Norge – Danmark

Bestille ny billett?

Det er trygt å bestille reisen nå. Alle som innen 1. november bestiller kun båtreise med avreise i 2021 får full refusjon ved avbestilling og kan endre gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere gratis til FLEX-billett når du bestiller. Bestiller du båtreise inkludert overnatting i land har du også stor fleksibilitet.
Les mer om vilkår og trygg bestilling

Når kan jeg reise til Danmark?
Kan jeg reise på dagstur til Danmark?

Du kan nå reise på dagstur til Danmark. Reisen kan bestilles tidligst 7 dager før avreise. Les mer om dagstur til Danmark

Må jeg bruke munnbind om bord og i Danmark?

For å sikre våre passasjerer en trygg reise har Color Line nå innført krav om bruk av munnbind om bord på skipene mellom Norge og Danmark og tilhørende terminaler. Alle passasjerer over 12 år må derfor bruke munnbind under hele overfarten, unntatt når man inntar mat og drikke, og  ved om bord- og ilandkjøring. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk. I Danmark er det krav om munnbind på all kollektivtrafikken.

Ønsker du å kombinere flere overnattingssteder?

På våre nettsider kan du kun reservere ett overnattingssted per bestilling. Ønsker du flere overnattingssteder, eller trenger å legge til fler på eksisterende bestilling, kan dette bestilles via vårt kundesenter på telefon 22944200.

Er taxfree-butikkene åpne?

Taxfree-butikkene er åpne. Et begrenset antall gjester kan være inne i butikkene samtidig. Åpningstidene på begge skip er midlertidig endret.
SuperSpeed 1
SuperSpeed 2

Hva serveres av mat om bord?

Buffet og Café er åpne på SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2.
Se oppdatert informasjon om mat og drikke her:
Larvik–Hirtshals
Kristiansand–Hirtshals

Hva skjer med sitteplassene i Voyager og Business Class?

I Voyager og Business Class vil midtsetene ikke bli solgt. Passasjerer i samme husstand kan benytte midtsetene og sitte ved siden av hverandre. Vi oppfordrer alle til å holde avstand. Begrenset antall plasser i Business Class.

Er lekerommet åpent?

Av smittevernhensyn er lekeområdene om bord dessverre stengt.

Trygg reise

Nyt den gode opplevelsen om bord

Din trygghet er viktig for oss! Vi gjør en rekke smitteverntiltak om bord og på våre terminaler, og seiler med færre passasjerer enn vanlig. Skipene og tilbudene vil derfor oppleves litt annerledes enn du er vant til når du kommer om bord. Det som ikke har endret seg er at vi vil gjøre vårt aller beste for at du kan nyte en avslappende, god og trygg opplevelse hos Color Line.

Vi er verifisert av DNV GL

Color Line er det første selskapet i Norge som er blitt verifisert av DNV GL for selskapets systemer knyttet til håndtering av smittevern om bord på skipene og på terminalene. DNV GL er et av verdens ledende risiko- og klassifikasjonsselskaper.

Vi følger nasjonale retningslinjer for smittevern.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hva gjør vi?

Smitteverntiltak om bord og på terminaler

Color Line følger til enhver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene slik at du skal få en god og trygg reise. Vi seiler med færre gjester enn vanlig. Her er noen av de viktigste tiltakene vi gjør på våre terminaler og på alle skip.

Vi seiler med færre passasjerer enn vanlig, slik at vi overholder regelen om én meters avstand.

Hyppig rengjøring og desinfisering av felles kontaktflater som for eksempel dørhåndtak, gelender og heisknapper.

Økt antall desinfiseringsstasjoner med en klar oppfordring til å bruke håndsprit, eller enda bedre – vaske hendene.

Avstandsmarkører på gulvet i områder hvor mange samles samtidig.

Redusert antall sitteplasser i avgangshallen for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand (to meter i Hirtshals).

Om bord- og ilandstigning skjer i puljer, dekk for dekk, for å kunne opprettholde krav til avstand.

Redusert antall sitteplasser i restauranter og barer for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Alle våre ansatte har gjennomgått et kurs i smittevern.

Informasjonsmateriell med reiseråd og forebyggende tiltak.

Alle våre skip har lufteanlegg som kun tilfører friskluft, ikke noe av luften gjenbrukes.

Ved bestilling må den som booker bekrefte at hun/han har lest og forstått at ingen i følget skal reise, dersom man har symptomer på COVID-19 eller har hatt nærkontakt med smittede personer innenfor de siste 10 dager før avreise. Hun/han må også bekrefte at alle er kjent med og følger myndighetenes retningslinjer for smittevern.

Temperaturmåling gjennomføres for alle personer som skal reise med Color Magic og Color Fantasy. Målingen foregår automatisk via et termokamera som er montert i taket ved inngangsslusene. Måleren gir utslag på personer med temperatur på 37,5 °C eller mer. Ved utslag foretas kontrollmåling. Viser denne mer enn 38 °C, kan du dessverre ikke reise med oss. Les mer om tiltaket

For din trygghet har Color Line valgt å opprettholde påbudet om bruk av munnbind. Det er påbud om bruk av munnbind på terminalen, ved om bord- og ilandstigning og overalt på skipet (gjelder også på dekk). Du behøver ikke å bruke munnbind på lugaren eller på serveringssteder når du sitter ved bordet. Påbudet gjelder ikke barn opptil 12 år. Tilsvarende påbud gjelder også for mannskapet. Det er kun munnbind som er tillatt som beskyttelse.

Hva må du gjøre?

Takk for at du tar hensyn

Hjelp oss å forebygge smitte. Sammen kan vi bidra med å komme tilbake til normalen så fort som mulig. Dette er hva du må gjøre:

Hold god avstand - minst en meter.

Vask hendene ofte- eller bruk håndsprit.

Unngå å hoste eller nyse på andre - benytt albuekroken eller et papirhåndkle.

 

Betal med kort - unngå kontanter hvis mulig.

Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe.

Ikke reis dersom du er syk, er i karantene eller har hatt nærkontakt med personer som har påvist COVID-19.

Møt opp til angitt tidspunkt på terminalen, og ta hensyn til beskjeder som blir gitt.

Bestill reise