Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Trygg reise

Nyt den gode opplevelsen om bord

Din trygghet er viktig for oss! Vi gjør en rekke smitteverntiltak om bord og på våre terminaler, og seiler med færre passasjerer enn vanlig. Skipene og tilbudene vil derfor oppleves litt annerledes enn du er vant til når du kommer om bord. Det som ikke har endret seg er at vi vil gjøre vårt aller beste for at du kan nyte en avslappende, god og trygg opplevelse hos Color Line.

Vi er verifisert av DNV GL

Color Line er det første selskapet i Norge som er blitt verifisert av DNV GL for selskapets systemer knyttet til håndtering av smittevern om bord på skipene og på terminalene. DNV GL er et av verdens ledende risiko- og klassifikasjonsselskaper.

Ofte stilte spørsmål

Norge – Danmark

Seiler dere fortsatt til og fra Danmark?

SuperSpeed 1 og 2 seiler mellom Norge og Damark med både passasjerer og frakt.

Kan jeg reise til Danmark?

Du kan reise inn i Danmark hvis du har et «anerkjennelsesverdig formål med reisen» og fremviser dokumentasjon på en negativ Covid-19-test ved ankomst. Testen må være gjennomført mindre enn 24 timer før innreise.  Personer som ikke kan fremvise dokumentasjon på negativ test, nektes å reise med Color Line.

Er du dansk statsborger, eller har bopel registrert i det danske folkeregisteret, kan du alltid reise til Danmark uten å fremvise en negativ test.

Se oppdatert informasjon fra danske myndigheter her

Må jeg i karantene når jeg kommer hjem til Norge?

Ja, alle passasjerer må i karantene ved innreise fra Danmark til Norge.

Hva er kravene for innreise til Norge?

Norske myndigheter har innført følgende krav for innreise til Norge. Som reisende MÅ du:

Fylle ut registreringsskjema: Fyll ut skjema her, husk å gjøre dette før du reiser.  Dette gjelder også norske statsborgere.

Fremvise en negativ Covid-19 test: 
Gjelder bl.a ikke for norske statsborgere, personer registrert i det norske Folkeregisteret med bostedsadresse i Norge eller personer i transitt. Testen må være gjennomført mindre enn 72 timer før innreise. Personer som ikke kan fremvise attest, nektes å reise med Color Line.

Teste deg ved ankomst Norge: 
Norske myndigheter har innført krav om obligatorisk Covid-19-test ved innreise til Norge. Kravet gjelder alle innreisende til Norge, dog ikke barn under 12 år, yrkessjåfører på oppdrag og noen få andre. Testen er gratis og utføres på ankomstterminalen av norske helsemyndigheter.  Fyll ut registreringsskjema minimum 3 timer før ankomst til Norge:
Ankomst Larvik
Ankomst Kristiansand

Gå i karantene: Alle passasjerer må i karantene ved innreise fra Danmark til Norge.

Les mer på regjeringens egne nettsider.

Må jeg bruke munnbind om bord og i Danmark?

For å sikre våre passasjerer en trygg reise har Color Line nå innført krav om bruk av munnbind om bord på skipene mellom Norge og Danmark og tilhørende terminaler. Alle passasjerer over 12 år må derfor bruke munnbind under hele overfarten, unntatt når man inntar mat og drikke, og  ved om bord- og ilandkjøring. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk. I Danmark er det krav om munnbind på all kollektivtrafikken.

Ønsker du å kombinere flere overnattingssteder?

På våre nettsider kan du kun reservere ett overnattingssted per bestilling. Ønsker du flere overnattingssteder, eller trenger å legge til fler på eksisterende bestilling, kan dette bestilles via vårt kundesenter på telefon 22944200.

Er taxfree-butikkene åpne?

Taxfree-butikkene er åpne. Et begrenset antall gjester kan være inne i butikkene samtidig. Åpningstidene på begge skip er midlertidig endret.
SuperSpeed 1
SuperSpeed 2

Hva serveres av mat om bord?

Serveringstilbudet er midlertidig endret på SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2.

Se oppdatert informasjon:
Larvik–Hirtshals
Kristiansand–Hirtshals

Hva skjer med sitteplassene i Voyager og Business Class?

I Voyager og Business Class vil midtsetene ikke bli solgt. Passasjerer i samme husstand kan benytte midtsetene og sitte ved siden av hverandre. Vi oppfordrer alle til å holde avstand. Business Class er midlertidig stengt.

Er lekerommet åpent?

Av smittevernhensyn er lekeområdene om bord dessverre stengt.

Kan jeg reise på dagstur til Danmark?

Det er per nå ikke mulig å reise på dagstur med Color Line til Danmark.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hva gjør vi?

Smitteverntiltak om bord og på terminaler

Color Line følger til enhver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene slik at du skal få en god og trygg reise. Vi seiler med færre gjester enn vanlig. Her er noen av de viktigste tiltakene vi gjør på våre terminaler og på alle skip.

Vi seiler med færre passasjerer enn vanlig, slik at vi overholder regelen om én meters avstand.

Hyppig rengjøring og desinfisering av felles kontaktflater som for eksempel dørhåndtak, gelender og heisknapper.

Økt antall desinfiseringsstasjoner med en klar oppfordring til å bruke håndsprit, eller enda bedre – vaske hendene.

Avstandsmarkører på gulvet i områder hvor mange samles samtidig.

Redusert antall sitteplasser i avgangshallen for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand (to meter i Hirtshals).

Om bord- og ilandstigning skjer i puljer, dekk for dekk, for å kunne opprettholde krav til avstand.

Redusert antall sitteplasser i restauranter og barer for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Alle våre ansatte har gjennomgått et kurs i smittevern.

Informasjonsmateriell med reiseråd og forebyggende tiltak.

Alle våre skip har lufteanlegg som kun tilfører friskluft, ikke noe av luften gjenbrukes.

Myndighetenes retningslinjer rundt smittevern er endret. Nå tilbyr vi buffet igjen på våre skip, med nøye tilpassede rutiner for smittevern. Se rutinene her:

Oslo-Kiel
Kristiansand-Hirtshals
Larvik-Hirtshals

På ruten Oslo–Kiel starter alkoholserveringen om bord 15 minutter etter avgang fra Oslo og avsluttes klokken 2400. Under landligge i Kiel følger alkoholserveringen skjenkestedets åpningstid. Bestilling og servering ved bordet i våre barer på våre cruiseskip, bortsett fra i buffetrestauranten. Vi har tiden ingen alkoholservering på våre skip som seiler mellom Norge og Danmark.

Ved bestilling må den som booker bekrefte at hun/han har lest og forstått at ingen i følget skal reise, dersom man har symptomer på COVID-19 eller har hatt nærkontakt med smittede personer innenfor de siste 10 dager før avreise. Hun/han må også bekrefte at alle er kjent med og følger myndighetenes retningslinjer for smittevern.

Temperaturmåling gjennomføres for alle personer som skal reise med Color Magic. Målingen foregår automatisk via et termokamera som er montert i taket ved inngangsslusene. Måleren gir utslag på personer med temperatur på 37,5 °C eller mer. Ved utslag foretas kontrollmåling. Viser denne mer enn 38 °C, kan du dessverre ikke reise med oss. Les mer om tiltaket

I tråd med myndighetenes retningslinjer har vi innført påbud om bruk av munnbind på terminalen og om bord på våre skip. Munnbind er også påkrevd på serveringssteder når man ikke sitter ved bordet. Påbudene gjelder ikke barn opptil 12 år. Tilsvarende påbud vil gjelde for mannskapet. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk.

Color Line er pliktig til å påse at karanteneregler overholdes for våre reisende fra røde land/regioner. Hvis du må i karantene om bord, og derfor ikke får benyttet deg av produkter du har forhåndsbestilt (for eksempel forhåndsbestilte måltider), refunderer vi beløpet. Ta kontakt med kundeservice for refusjon når du kommer i land (telefon + 47 22 94 42 00).

Norske myndigheter har innført krav om obligatorisk Covid-19-test ved innreise til Norge. Kravet gjelder alle innreisende til Norge, dog ikke barn under 12 år, yrkessjåfører på oppdrag og noen få andre. Testen er gratis og utføres av norske helsemyndigheter på terminalen i Larvik og på Kløvertun teststasjon, Vigreveien 2A i Kristiansand. Det tilbys for tiden ingen testing av COVID-19 ved Color Lines terminal i Oslo. Se mer informasjon på Helsedirektorates sider.

Hva må du gjøre?

Takk for at du tar hensyn

Hjelp oss å forebygge smitte. Sammen kan vi bidra med å komme tilbake til normalen så fort som mulig. Dette er hva du må gjøre:

Hold god avstand - minst en meter.

Vask hendene ofte- eller bruk håndsprit.

Unngå å hoste eller nyse på andre - benytt albuekroken eller et papirhåndkle.

 

Betal med kort - unngå kontanter hvis mulig.

Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe.

Ikke reis dersom du er syk, er i karantene eller har hatt nærkontakt med personer som har påvist COVID-19.

Møt opp til angitt tidspunkt på terminalen, og ta hensyn til beskjeder som blir gitt.

Bestill reise