Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Opplev Skagen hele året

Det finnes mange ferieperler i Danmark men det er noe spesielt med Skagen. I 14 år har jentegjengen fra Kristiansand reist hit og her deler de sine beste reisetips.

Den danske byen assosieres med herlige strender, sjarmerende mennesker, fantastiske mat- og kulturopplevelser. Har du besøkt Skagen én gang kan du være sikker på at du vender tilbake.

Venninnegjengen fra Kristiansand pakker kofferten og tar den behagelige fergen SuperSpeed mellom fire til seks ganger i året - uansett årstid. Aller helst reiser de ut torsdag morgen, og kommer hjem på søndagen.

– Det er noe med lyset, de milelange strendene og alle de hyggelige danskene.

Her er deres beste tips til hva du bør oppleve i den sjarmerende danske byen.

Jentegjengen har reist til Skagen sammen i 14 år. Fra venstre: Marianne Stranden, Sissel Espeland, Anett Linge og Kari Heia.

Reise

Damene tar alltid sjøveien når de skal på tur. Det er både praktisk og komfortabelt, og fra Kristiansand og Larvik kommer du deg enkelt til Skagen med Color Line.

Fra Larvik bruker Color Lines SuperSpeed under fire timer, mens hvis du reiser fra Kristiansand er det kun tre timer og 15 minutter før du går i land i Danmark.

Fra Hirtshals kan du regne med en 45 minutters-kjøretur til din endelige destinasjon. Det er også fullt mulig å leie sykkel og oppleve den vakre danske naturen fra Hirtshals til Skagen.

Enten du skal på venninnetur, kjærestetur eller reise med familien, er Danmark et fantastisk ferieland. Sjekk hvilket Color Line tilbud som passer deg best.

Langhelg i Skagen

– Aller helst tar vi Superspeed ut torsdag morgen, og kommer hjem på søndagen, forteller jentene fra Kristiansand.

Overnatting

Venninnegjengen har både leid hus og bodd på hoteller. Ser du etter et overnattingssted anbefaler de 4- stjerners Color Hotel Skagen, som ligger ti minutters gange fra sentrum – ikke langt fra Gamle Skagen og Den Tilsandede kirke.

Hotellet holder gjennomgående høy standard, med komfortable rom og leiligheter som alle har behagelige Jensen-senger. Som gjest kan du benytte deg av oppvarmet utendørsbasseng, jacuzzi og saunahytter hele året. I Restaurant Holger endres menyen i takt med sesongen og rettene er inspirert av det franske og det nye nordiske kjøkken.

Som gjest på dette 4-stjerners hotellet får du flott beliggenhet mellom stranden og sentrum, i tillegg til utendørsbasseng, saunahytter og en meget god restaurant. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Her bør du spise

Matopplevelsene har vært mange, og jentene skryter av den danske matkulturen. De har en liste over steder de alltid titter innom.

Restaurant Holger på Color Hotel Skagen er innbydende i lyse lokaler med klassiske danske designmøbler. Her frister rødspette fra à la carte-menyen eller en 5-retters sesongtilpasset meny.

Kokkenes Café & Restaurant anses for å være en av Skagens beste restauranter. Sissel og venninnene er ikke i tvil om at det er her du spiser byens beste Fish´n Chips.

Restaurant Holger i Color Hotel Skagen er oppkalt etter den danske poeten Holger Drachmann, og er vel verdt et besøk.

Du kan heller ikke besøke Skagen uten å spise på det legendariske Brøndums Hotel med sine damaskduker, hyggelige stuer, og berømte hage. Brøndums er kjent for sin klassiske mat og utsøkte viner. Menyen består av sesongbaserte råvarer og tradisjonelle oppskrifter; her serveres fiskesuppe og rødspette etter over 100 år gamle oppskrifter.

Det var også her mange av Skagenmalerne bodde; det var hit de dro for å nyte roen og den gode maten i de ærverdige spisestuene som er meget godt bevart til dags dato.

Peisestuen på Brøndums hotel byr på dansk hygge året rundt.

I byens gamle el-verk ligger Skagen Bryghus – et mikrobryggeri kombinert med en restaurant og gårdhage. Her kan du nyte både spesialøl og livemusikk.

Det er lurt å reservere bord, for her er stemningen alltid på topp, og lokalet fyller seg opp raskt.

Det er mange kjente og populære restauranter som ligger langs havnen i den sjarmerende byen. Det er her du smaker deg gjennom de høye danske smørbrødene, fersk fisk og utsøkte skalldyr, rett fra havet.

Danmark er et meget populære ferieland. Både Skagen og Aalborg er ypperlige reisemål. Book reise med Color Line her!

Opplev Skagen på sykkel

Danskene er kjent for sin forkjærlighet for sykler. Venninnegjengen er også blitt bitt av basillen.

– Før vi drar kontakter vi Cykeludlejning Skagen,  som yter fantastisk service. Syklene – med kurver – står klare utenfor huset når vi kommer. Her blir de også hentet når vi drar. Reiser vi med bil er det enklest å leie sykler i resepsjonen på Color Hotel Skagen.

På sykkelsetet er det ikke lange veien til Gamle Skagen. Den ikoniske turistattraksjonen er akkurat det du forventer ; sjarm, hygge og gule hus med røde tegltak. Det er hit du kommer for å se solnedgangen, det magiske lyset og en av de vakre rullesteinstrendene.

Venninnegjengen råder deg til å ta sykkelen ut til det gamle vippefyret på Sønderstrand, og starte dagen med et forfriskende morgenbad. Er du mer forsiktig kan du brette opp buksebeina og la føttene leke i den deilige, myke sanden. Vippefyret fra 1627 er for øvrig Danmarks eldste.

Du kan sykle videre til Den Tilsandede Kirke, og utover mot Klitgaarden – den tidligere kongeboligen.

Trives du på to hjul, kan du fortsette ferden videre til både Råbjerg Mile og Grenen. Det er nettopp på Grenen havene Skagerrak og Kattegat møtes, og du kan derfor stå med et bein i hvert hav.

Unn deg et avbrekk i hverdagen og besøk vakre Skagen. Finn pris og bestill her!

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Piknik eller dansk frokost

Danskene er stolte av sin matkultur og Nordjylland er intet unntak. Her er det havet som setter menyene, og i Skagen kan du spise deg mett på blåskjell, krabbeklør, hummer og sild.

Hos bakerne i Skagen bugner det av nystekte brød, søte bakevarer og fristende kaker. Er du ikke glad i søtsaker, er et besøk hos verdenskjente Slagter Munch og hans imponerende kjøttdisk et must.

Hva med å pakke en piknikkurv, leie en sykkel og kose deg med deilig lunch på en av Skagens strender?

Dersom venninnene skal bestemme din meny ville det uten tvil blitt dansk rugbrød med lun leverpostei.

Fikk du lyst på dansk mat? Book båtreise til Danmark nå!

Shopping

Venninnene setter shopping høyt på listen, og det er mange butikker som må besøkes i løpet av helgen.

Holte vinlager er en fornøyelse for øynene og ganen med hyllene fulle av alt fra diverse godsaker som krydder og karameller til sjokolader og fine fjøler.

Pier1, som ligger vegg i vegg med restauranten Pakhuset på havnen, er et absolutt must for deg som liker klær.

Elsker du å lage mat og har en hemmelig Masterchef i deg, bør du titte innom butikken Laurentius. Der finner du absolutt alt du måtte trenge, eller ønske deg til kjøkkenet.

Vil du handle litt dansk design til hjemmet, bør både Huset HOLST og Vodskov Bolighus oppføres på "to-do listen".

Butikker du bør besøke hvis du vil fornye garderoben din er Fleurie & Delux Skagen og Pier 1.

– I alle butikkene blir du tatt godt imot. De ser deg, og er utrolig hjelpsomme.

Reiser til Skagen

Tilbud på båtreise og overnatting