Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Wow-følelse hos Slagter Munch

Velfylte kjøttvaredisker, lukten av nyrøkte spekepølser og en summende lyd av tilfredse kunder.

Det er det som møter oss når vi åpner døren til Slagter Munch.

Slakteren i Skagen er kjent for sine delikatesser i hele Danmark, ja, også i utlandet. Kanskje ikke så rart, slakterforretningen har jo hatt et godt rykte helt siden starten i 1905, og holder stadig til i det gulmalte murbygget i Sct. Laurentii Vej i Skagen, tre minutters gange fra Brøndums Hotel.

Marie Munch utenfor Slagter Munch som bare ligger bare noen få meter fra Brøndum Hotel og Skagens Kunstmuseer.

Munch er blitt en attraksjon i seg selv. Turistene står gjerne i kø en stund bare for å snuse inn lukten av spekepølser, posteier og pateer. I den store kjøttdisken ligger fristelsene på rekke og rad. I hyllene langs veggene henger ulike varianter av spekepølser og skinker.

– Vi har 50 forskjellige hjemmelagde spekepølser på menyen. Om sommeren lager vi 25 ulike sorter grillpølser, vi har sju typer rullepølser, salater, pålegg – alt lages her på huset. Ja, og så har vi Skagen-skinken, den blir produsert i et eget hus på havnen. Skagen-skinken har blitt vårt varemerke nummer 1, sier Marie Munch.

Marie Munch er fjerde generasjon Slagter Munch.

Marie er daglig leder og fjerde generasjon Munch. Det var hennes oldemor og oldefar Gine og Christian Munch som grunnla slakterforretningen, som siden har gått i arv. I 2017 overtok Marie Munch stafettpinnen etter sin far Jens Munch.

Hun var lenge usikker på om det var dette hun ville, hun var ikke slakter, dessuten var hun i tvil om hun ville ha en jobb som var så arbeidskrevende.

– Jeg angrer absolutt ikke på valget, her trives jeg. Nå er vi 23 ansatte og driver stort. Halvparten av alt vi produserer selger vi til butikker og restauranter i hele Danmark, sier hun.

At hun får det til er det ingen tvil om. I høst mottok Slagter Munch den høythengende prisen Årets Slagter for tredje gang – og det var første gang sien Marie ble daglig leder.

– Vi lager varene etter gamle oppskrifter, og fornyer oss ikke på disse, sånn sett kan du si vi står stille. Kundene våre ønsker nemlig den samme salamien og den samme posteien som de alltid har handlet hos oss. Vi er derfor tro mot de gode oppskriftene, og tar ingen snarveier. Vi bruker bare råvarene av god kvalitet. Sånt lønner seg på sikt, sier Marie.

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

I butikk-lokalene er det mange kunder som kommer og går.

– På sommeren summer det av norske stemmer her.  Vi er glad i nordmenn, sier Marie – og vet nordmenn er glad i Slagter Munch.

– Vi har mange stamkunder fra Norge. Og vi får stadig flere, de får gjerne wow-følelsen når de kommer inn her første gang – og derfor kommer de gjerne igjen, smiler Marie Munch.

Tilbud på reise til Skagen