Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

God stemning på Color Hybrid

Sjøreise med deilig mat, lønnsom shopping og hyggelig opplevelser.

Om bord på Color Hybrid er det livlig prat rundt bordene og i taxfree-butikkene er stemningen god. Noen av passasjerene er på sin aller første reise fra Sandefjord til Strømstad etter at grensen til Sverige åpnet igjen, andre har reist mer enn ukentlig i håp om å ta igjen noe av det tapte under koronarestriksjonene.

En drøm på havet

– Dette er min 18. tur med Color Hybrid på drøye to måneder, sier Jan Erik Arratoon fra Sandefjord.

Han simpelthen elsker turen om bord i det som er verdens største plug-in hybridskip. På seilingen ut og inn Sandefjordsfjorden går skipet på strøm. Det betyr nullutslipp og betydelig lavere støynivå enn andre passasjerskip.

– Fantastisk, sier Arratoon og nyter den vakre skjærgården gjennom panoramavinduene i den trivelige restauranten Koster Buffet.

– Alle som jobber om bord er blide og serviceinnstilte, og skipet er fantastisk. Det er sosialt og hyggelig å reise, maten er deilig og jeg får alltid handlet mye. Turene er en drøm på havet for meg, sier Arratoon.

Jeg koser meg like mye hver gang jeg tar turen med Color Hybrid fra Sandefjord til Strømstad. Dette er tur nummer 18 på et par måneder, sier Jan Erik Arratoon (t.h), her sammen med reisekamerat Ivar Buraas.

Restaurantsjef Jan Arne (Janis) Pettersen er glad maten faller i smak.

– Vi får mange gode tilbakemeldinger, smiler han og viser den bugnende buffeten, som kan minne litt om Babettes gjestebud. Her er det er mye av alt og enda  mer der det kommer fra. Utvalget er bredt og alt er lekkert dandert.

Restaurantsjef Jan Arne (Janis) Pettersen og kjøkkensjef Tore Pedersen gjør sitt ytterste for av maten om bord skal være innbydende og smake godt. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Dette er bedre enn vi drømte om

Venninnene Ellen Thomassen og Bente Klepperås fra Horten, som vi møter i Taxfree Market, den over 1100 kvadratmeter store butikken, skriver gjerne under på at maten er smakfull.

– Helt fantastisk. Og det er så deilig at vi endelig kan reise igjen. Dette er bedre enn vi drømte om, sier venninnene.

– Det er min første tur med Color Hybrid, sier Bente, og Ellen legger til at det er hennes første tur etter koronapandemien kom.

Venninnene Bente Klepperås (t.v) og Ellen Thomassen handler, spiser godt, senker skuldrene og nyter seilturen tur-retur Sandefjord Strømstad.

– Et smart avbrekk fra hverdagen, i dag er det bare en dagstur for oss, sier de mens de lukter seg frem til den ene parfymen bedre enn den andre – før den aller beste havner i handlekurven.

– Det å handle er en del av den deilige reiseopplevelsen, smiler de.

Lars Mathisen fra Nøtterøy har også gjort gode kjøp, og er fornøyd.

– Jeg er på dagstur sammen med min tante, sier han og får hjelp av salgsleder hos Color Line, Rita Eineren.

–  Jeg merker det på den gode stemningen i butikken at de reisende er glade for å være om bord igjen. Og de som ikke har reist med Color Hybrid tidligere, er mektig imponert, sier Eineren.

– Her får jeg en handleopplevelse utenom det vanlige. Se den utsikten, sier Britt Aanstad. Her sammen med Tina Jørgensen som jobber om bord.

Også i Color Shop går handelen livlig; her får du trendy klær, sko, elektronikk og spennende leker.

– En unik handleopplevelse med praktfull havutsikt, sier Tina Jørgensen som jobber i Color Shop.

Britt Aanstad som er på sin første tur etter at koronapandemien begynte, nikker samtykkende.

– Endelig kan vi reise igjen, smiler hun.

Et fantastisk skip

Miljøvennlig stolthet

– Dette er et fantastisk skip.

Slik beskriver Angelica Nordeke Color Hybrid. Hun sitter på soldekket og nyter avreisen fra Sandefjord.

Det er en spesiell følelse når trossene blir kastet og skipet seiler så godt som lydløst fra kai. Color Hybrid er verdens største plug-in hybridferge med en batteripakke på 4,7 MWh. Det betyr at skipet kan seile 12 nautiske mil bare på batteristrøm.

– Jeg storkoser meg. Før pandemien kom, fikk jeg prøvd skipet i ruskevær – til og med da var overfarten behagelig, sier Nordeke, som er svensk, men bor i Sandefjord.

Passasjersjef Roger Johansen får da også ofte hyggelige kommentarer på at skipet er flott å se på og veldig bra i sjøen. Mange synes at det er sosialt og hyggelig stemning på overfarten, andre skryter av servicen. I det siste har mange sagt de er glade for endelig å kunne reise igjen.

–  Color Hybrid er et miljøvennlig skip, det er vi stolte over, sier Johansen.

Sommeren 2019, da det var flunkende nytt, ble Color Hybrid kåret til årets skip for banebrytende teknologi og grønne løsninger.

– Jeg syns det er fantastisk å ønske velkommen om bord på dette moderne, lyse og trivelige skipet. Jeg blir glad når jeg ser hvordan de reisende storkoser seg i våre restauranter og på mingleplasser, sier Johansen.

Sammen går vi fra det store, luftige resepsjonsområde til 1100 kvadratmeter store Taxfree Market, som ligger like ved.

– Her er utvalget så stort at handleopplevelsen blir en fornøyelse, sier han.

Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef i Color Line, sammen med passasjersjef på Color Hybrid, Roger Johansen. De gleder seg begge over at mange igjen tar turen til Sverige med Color Line.

Om bord er det også en stor Deli Shop med godt utvalg av oster, kjøtt og frysevarer – ikke bare av god kvalitet, men også til gode priser.

– Og så er det Color Shop, sier passasjersjefen og viser butikken med klær, sko, leker og elektronikk. Color Shop ligger akterut på skipet og går over to dekk.

– Se den praktfulle utsikten. Er det rart jeg er stolt over å jobbe om bord, sier han.

Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef i Color Line, er også glad over at rederiet kan gi reisende gode opplevelser med et miljøvennlig skip.

– Vi ønsker å gi reisende de aller beste handleopplevelsene i kombinasjon med deilig mat, sosialt samvær og gjerne god underholdning, sier Moland Andersen.

Fakta

På batteri

Color Hybrid vil lade batteriene via en strømkabel med strøm fra eget landstrømanlegg. På seilingen ut og inn av Sandefjordsfjorden vil skipet kun gå på batteri. Det betyr nullutslipp og betydelig lavere støynivå.

Antall passasjerer

2000

Antall biler

Skipet kan ta inntil 500 personbiler

Ytre mål:

Lengde 160 m, bredde 27.1 m, dypgående 6.0 m

Tilbud

Bestill reise med Color Hybrid