Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Smaksrik reise med Gladkokken

Med et stort smil innledet Jan Henrik Gladkokken Syversen sitt matunderholdningsshow om bord på Color Hybrid.

Det var første gang Jan Henrik Gladkokken Syversen holdt matunderholdningsshow på sjøen – det falt i smak, også for han.

Han er kjent for å drive Norges gladeste matblogg, og han følges av folk i alle aldre.

– Jeg har alltid likt å lage mat, men å kunne leve som matblogger hadde jeg aldri drømt om. Da jeg sa opp jobben, hadde jeg 42 følgere og jeg hadde lagt ut to oppskrifter på nettsiden. Forrige måned besøkte 1,3 millioner sidene mine. Det er eventyrlig gøy, sier Gladkokken.


Det ble mye latter og mange gode mattips i løpet av det timelange showet på Color Hybrid. Stemningen ble ekstra god da gjestene Vilde Vik og Asbjørn Westrum ble hentet opp på scenen for å lære å lage majones. De pisket eggeplommer, dijonsennep og spedde det hele med nøytral olje.

Vilde Vik og Asbjørn Westrum fikk prøve seg på Color Hybrids «scenekjøkken» – og det til stor glede for mange. t.v. Gladkokken gav Vilde Vik og Asbjørn Westrum gode tips når det skal lage majones. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Veldig god smak, konkluderte Vilde med da hun hadde laget ferdig sin majones. Hun og flere av de andre gjestene lovet at de heretter alltid skal lage majonesen selv.

– Hjemmelaget majones smaker mye bedre enn kjøpemajones, og som dere ser er den veldig rask å lage, sa Gladkokken.

– Jeg følger ham på Facebook, og vi tar denne turen som en inspirasjons- og hyggetur. Vi jobber blant annet med å lage spennende menyer for eldre. Og dessuten er det alltid så deilig og lekker mat om bord, sier Heidi Nyland Gurijordet og Mai Michelsen, ansvarlige for flere bo- og servicesentre i Sandefjord kommune.

De var blant de godt over hundre gjestene som tok en helaften om bord med buffet og foredrag.

– Vi har vært med på flere foredragsturer og alle har vært veldig bra, sier Marie Amundsen, som tok turen med tre venninner.

– Det er et supert tilbud. Vi har virkelig storkost oss, sa Fredrik Sperre, salgssjef for bedriftsmarked i Sandefjord Fotball.

Sperre og de andre gjestene ble servert småtips og morsomme kommentarer fra den matglade kokken fra Oslo.

– Jeg anbefaler alle å lage mat i god tid før gjestene kommer.  Det meste kan fryses – og da blir det mindre stress, rådet Gladkokken.

Godt over 100 personer fant plass i Utsikten Bar & Lounge for å bli i ekstra godt humør og få noen mattips av Jan Henrik Gladkokken Syversen.

Underholdning på Color Hybrid

Ta en titt i kalenderen og se hva som frister.

Han hadde også med seg sin siste bok, Mitt Matunivers, som viser detaljerte oppskrifter på spennende retter uten fancy uttrykk og utilgjengelige matvarer.

– Alle kan mestre oppskriftene i boka, og råvarene finner du i nærbutikken. Det viktigste med en god oppskrift er at den er detaljert, slik at man kan følge den trinn for trinn, understreket Gladkokken.

– Målet mitt er å spre matglade – og få folk til å lage mer mat selv. Dersom jeg har klart det her, er jeg godt fornøyd, sier han.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hovmester om bord på Color Hybrid, Thomas Sørby, forteller at kveldene med buffet og foredrag stadig blir mer populære.

– Det er veldig hyggelig når vi ser at gjestene våre er fornøyde, sier Sørby.

Dette er gladkokken

Gladkokken er kjent som matbloggeren og kokken som ikke er utdannet kokk. Han er en hyppig gjest i Wenches kjøkken på TV2s God Morgen, han har gitt ut tre kokebøker, har egen vinserie og akevitt som selges på Vinmonopolet.

Har en egen matblogg, gladkokken.no

Tilbud

Bestill reise med Color Hybrid