Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Petter Uteligger

Sterke historier på Color Hybrid

– Jeg har lært at man ikke skal dømme etter utseende. Jeg har også lært at det ikke skal så mye til for å glede andre.

Dette var noe av det Petter uteligger Nyquist sa til de i rundt 150 personene som tok turen med Color Hybrid fra Sandefjord til Strømstad for å høre den hjertevarme og engasjerte TV-personligheten.

Mye latter, store smil og tårer viser at reisen den populære foredragsholderen tok publikum med på, gikk rett hjem. 

– Han er en fantastisk fyr, sier ekteparet Ruth og Vidar Hansen fra Sandefjord.

Ekteparet traff Petter første gang i 2016 – det var også om bord på Color Lines ferje mellom Strømstad og Sandefjord.

– Han var på tur i forbindelse med dokumentaren fra Gata til Nordkapp. Petter og gjengen hadde ikke noe sted å bo, så vi inviterte alle ni til å bo hos oss. Det var en flott opplevelse for oss – og flott var det også å være med på hans reise i dag, sier ekteparet.

Rundt 150 personer - i alle aldre – og fra alle samfunnslag - fikk servert rørende, humoristiske og flotte historier av Petter Nyquist.

– Det er fint å kunne fortelle om det jeg brenner for, og jeg brenner virkelig for et varmere samfunn. Og alle er vi glade for å få et smil, og alle er vi glade for at noen bryr seg, sier Petter.

Han viste bilder, filmsnutter og fortalte om da han levde sammen med uteliggere i Oslo. Om sulten han følte, om søvnløse netter og angsten.  

Det var i 2014 han tok med kameraet sitt for å leve i 52 dager som en uteligger uten kontakt med familie og venner. Da møtte han narkomane Svein, som han levde sammen med disse dagene i Oslos mørke strøk – de to ble veldig nære venner.

– Var det en ting jeg lærte, var at jeg aldri skal dømme folk av utseende, sa Petter etter en filmsnutt av slitne Svein – Svein som delte alt han hadde med Petter disse 52 dagene.

Petter Nyquist varmet med sitt foredrag.

Videre gav han en rekke eksempler på hva som kan glede.

– Det skal så lite til. Gå en tur med noen, ta en samtale med noen, gi litt oppmerksomhet, eller bare et smil. Det handler bare om å gi litt tid, og det koster ikke noe, sa Petter helt til slutt.

– Dette var veldig fint. Han er så ekte, sier Siv Gade Green, frivillig ved Sammensenteret Sandefjord.

Hun og 15 andre fra senteret tok turen for å høre Petter Uteligger.

– Siden han har levd sammen med uteliggere, var det veldig fint å høre historiene, sier Gade Green.

Til sammen tok 16 personer fra Sammensenteret Sandefjord turen for å høre Petter Nyquist fortelle. Her fra venstre: Siv Gade Green, Trine Danielsen, Petter Nyquist og salgs- og markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen.

Det er Color Line som inviterte Petter Nyquist om bord på Color Hybrid, og ønsket var nettopp å gi de reisende en spesiell opplevelse.

– Dette gav håp.  Han tok i hvert fall meg med på en nydelig reise. I disse tider var det virkelig godt å høre på en som har et så brennende engasjement for å skape et varmere samfunn, sier salgs- og markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen.

Fakta Petter Nyquist

- Bor på Kolsås i Bærum kommune
- Samboer med Mari og har en datter og en sønn
- Kjent som fjellklatrer, film – og stillfotograf, grafisk designer og programleder.
- Spesielt kjent fra TV2 programmene om Petter uteligger.

Sandefjord-Strømstad

Flere spennende arrangementer