Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Jul i Gøteborg

Julebyen Gøteborg

Julemarkeder i Gøteborg

Gøteborg er en fantastisk juleby med mengder av markeder. I slutten av november skapes magisk julestemning hvert år med julelys, duften av gløgg og deilige julekaker. Her kan du oppleve skandinavisk juletradisjon på sitt beste, med unike gaver, gode smaker og stemningsfull musikk.

Julemarked i Gøteborgs koseligste julegate

I Haga finner du en av Gøteborgs koseligste julegater – Haga Nygata. Julemarkedet i Haga er et av Gøteborgs mest besøkte julemarkeder, og i år har det blitt lagt inn ekstra innsats på å gjøre julen enda mer stemningsfull med enda mer dekor enn tidligere.

Julemarkedet starter 25. november og pågår hver lørdag og søndag frem til 17. desember. Her finner du en god blanding av håndtverk, unikt design, herlige delikatesser og alt som hører julen til. I tillegg er det også musikalsk underholdning og aktiviteter for barn.

For detaljert program og mer informasjon, følg Instagram-kontoen deres, Jul i Haga @julihaga2023.

Haga Nygata er ekstra koselig i førjulstiden.

90 designtalenter på Auktionsverket Kulturarena

25. og 26. november arrangeres "à la London juledesignmarked" på Auktionsverket Kulturarena. Dette er ikke et tradisjonelt julemarked med nisser og brente mandler, men et sted hvor du kan oppdage unik design, mote, kunst og interiør. Hele 90 designere samles, og her kan du utforske alt fra moteklær og tilbehør til kunst og interiør. Dette markedet er perfekt for den moderne julenissen!

Halvparten av designerne deltar for første gang, mens den andre halvparten består av favoritter fra tidligere arrangementer. Dette gir deg som besøkende muligheten til å oppleve noe nytt hver gang du besøker markedet.

Besøk à la London juledesignmarkeds nettside her.

Julestemning på Gøteborgs restauranter

Juleskinke, paier, ribbe og sild i alle dens former – det svenske julebordet er virkelig noe spesielt! I Gøteborg kan du nyte julebord på alt fra flotte stjernerestauranter til nabolagspuber. Gøteborgs beliggenhet ved sjøen gjør at kokkene kan være ekstra rause når det kommer til fisk og skalldyr.

Julebord på Gøteborgs restauranter er en flott anledning til å samles med kolleger, venner eller familie i en festlig atmosfære. 

Jul i Liseberg

Et vintereventyr i Nordens største familiepark

Fra midten av november skjer en magisk forvandling på Liseberg. Luften fylles med duften fra gløgg og pepperkaker, stemningsfull julemusikk kan høres fra alle kanter, og rundt 20 attraksjoner åpnes for anledningen.

+4
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

5 millioner julelys

Hvert år drar omtrent en halv million mennesker til julemarkedet på Liseberg. Blant besøkende er nordmenn på jakt etter svenske julefavoritter som "whiskykorv," svensk sild, og salami med pærekonjakk. Her finner du også et mangfold av andre produkter, blant annet smykker, keramikk, fotokunst og designvarer.

Barn kan glede seg over aktiviteter som sledekjøring med reinsdyr, ski, skøyter, og muligheten til å levere ønskelistene sine til julenissen. Voksne kan fristes av et utvalg av lokalt produserte delikatesser og håndlagde varer som finnes i de sjarmerende bodene og butikkene – alt opplyst av utrolige 5 millioner julelys.

Markedet er smart delt inn i soner etter ulike tema – Gammeldags jul, Lappland, Kaninenes jul, Middelalderbyen, og Strålende jul. Lappland frister med sin hjemmelagde mat, mens Gammeldags jul byr på vintage-ting og bøker for de som har en forkjærlighet for nostalgi.

Jul i Liseberg åpner 18. november. Se åpningstider og billettinformasjon på Lisebergs nettsider

Koselig julemarked på Nääs Fabriker

I det gamle mølleområdet på Nääs Fabriker i Lerum, like utenfor Gøteborg, arrangeres det julemarked 2. og 3. desember. Julemarkedet er en kjær tradisjon for mange og en hyggelig utflukt for hele familien da hele fabrikkområdet får et nesten eventyraktig utseende. På markedet finner du god mat, håndverk, delikatesser, shopping og koselige aktiviteter. Arrangementet er gratis.

 

Winter Lights på Gunnebo Slott

Når vintermørket senker seg over Gunnebo Slott på Mølndal, like utenfor Gøteborg, inviteres du til et eventyrlig og stemningsfullt julemarked med håndverkere og herlig tilberedt mat i restauranten.

Nytt av året er vinteropplevelsen "Winter Lights". Området rundt slottet vil bade i magiske lys- og lydinstallasjoner langs en 1,5 kilometer lang sløyfe. En tur tar omtrent 90 minutter. Underveis kan du kjøpe varm drikke og andre godbiter.

"Winter Lights" er satt sammen av det britiske produksjonsselskapet Temple Live Entertainment, som nå for første gang debuterer i Skandinavia. Gunnebo ble valgt på grunn av sitt historiske miljø, vakre omgivelser og nærhet til Gøteborg. Lysshowet er tilpasset omgivelsene og er designet for alle aldre. "Winter Lights" er også bærekraftig med LED-lysteknologi og hensyn til naturen og dyrelivet. Du kan oppleve lysvandringen alene eller kombinere den med julemarkedet, samt nyte en hyggelig julemåltid på Gunnebo Kaffehus och Krog.

Julemarkedet og lysshowet på Gunnebo Slott arrangeres fra 17. november til 7. januar. Husk å forhåndsbestille billettene på nett. Les mer og kjøp billett på gunneboslott.se.

Utvalgte hotell

Tilbud på båtreise og hotell i Gøteborg