Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Shopping, mat og drikke

Shopping i Hamburg

Hamburg er et shoppingparadis uansett om du er på jakt etter eksklusive designmerker, store kjøpesentre eller second hand butikker. 

Noen av de beste handlegatene i Hamburg er Marktstrasse og Mönckebergstrasse. Marktstrasse har mange kule og hippe butikker, mens Mönckebergstrasse er hovedshoppinggaten i byen. Her finner du alt fra store kjedebutikker, til mer eksklusive merkevarer og små nisjebutikker. 

Alsterarkaden er perfekt for en ettermiddagstur, vindusshopping eller kafébesøk. De fleste butikkene her ligger på en litt høyere prisnivå enn andre steder, men bare det å oppleve atmosfæren langs kanalen med små kafeer, gatemusikanter og en stemning som minner om Middelhavet gjør Alsterarkaden verdt et besøk.

Ottensen er et annet populært shoppingområde. Bydelens trange smug og små barer og kafeer har gitt området kallenavnet "Little Paris". Ottensen, som tidligere var et arbeiderklassenabolag, har blitt et av Hamburgs mest populære kvartaler. De mange barene, kafeene og restaurantene vest for Altona stasjon er vanligvis overfylte med folk. Her kan shoppingglade finne koselige små uavhengige butikker og boutiquer i stedet for kjedebutikker.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bærekraftig mat

Serveringssteder i Hamburg

Hamburg har mange spennende serveringssteder og restauranter med høyt fokus på bærekraftig drift.

Hobenköök

I et unikt samspill mellom restaurant, markedshall og catering tilbyr Hobenköök lokal fersk mat. Her tilberedes og serveres sesongbasert mat fra opptil 250 produsenter rundt om i Hamburg, og Hobenköök kjenner godt til hver og en av de. Et besøk til Hobenköök er alltid en ny opplevelse.

In guter Gesellschaft

Hvis du vil ta en kaffepause, er In guter Gesellschaft et godt alternativ. In guter Gesellschaft unngår avfall så langt det lar seg gjøre, og er Tysklands første zero-waste kafé. Målet er å unngå avfall som forurenser, og gjenbruke alt annet. De behandler nedbrytbart avfall til gjødsel, resirkulerer papir og gjenbruker glass. Varene er ferske, for det meste regionale, delvis økologiske og alltid uemballerte.

De holder også regelmessige work shops og seminarer, og første tirsdag hver måned arrangerer de klesbyttedag.

Ændré

Kaféen Ændré fokuserer på bevisst og bærekraftig nytelse. Her finner du et godt utvalg av veganske delikatesser. Alt er 100 % plantebasert, det meste er organisk samt sesongbasert. Maten er fri for hvete og raffinert sukker. Stedet har også en egen nettbutikk, hvor du kan bestille delikatesser og hente i butikken.

100/200

Ønsker du en virkelig fine dining opplevelse velger du blant de mange restaurantene i byen som har fått tildelt en grønn Michelin-stjerne. En av de er 100/200. De fokuserer på å bruke hele dyret i matlagingen, noe som sørger for en optimal utnyttelse av ressursene.

Hobenköök markedshall. Foto: Catrin-Anja Eichinger