Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Favorittbyen Aalborg

Ekteparet Hilde E. og Geir Jønsrud fra Kristiansand gleder seg over at Danmark endelig er åpnet opp.

Paret elsker Danmark. Før pandemien reiste de minst én gang i måneden med SuperSpeed til vårt naboland. I fjor ble det kun tre turer, og hittil i år har det blitt med drømmen om Danmark.

– Det er ikke det samme å spise danske smørbrød her hjemme i Norge, sier Geir og ser fram til lysere tider, ikke minst med åpen grense til Aalborg.

– Det er underlige tider. Vi har holdt oss friske og er takknemlige for det. Men det er alltid godt å se fram til noe – og vi gleder oss til neste tur. Vi bestilte tur med SuperSpeed til Danmark så raskt det lot seg gjøre, sier Geir.

Reiser helst med båt. Geir og Hilde foran SuperSpeed 1 i hjembyen. Foto: Stian Herdal

Hvorfor er dere så hekta på Danmark?

–  Væremåten til danskene, det danske lynnet, den gode stemningen, det store utvalget av butikker og spisesteder med fantastisk god mat. Vi føler oss virkelig hjemme der. Her finner vi roen, og her har vi tid til hverandre, sier han.

Aalborg er parets favorittby, men de besøker gjerne også Aarhus og Skagen.

– Men det er bare Aalborg som er Aalborg. Det er jo også en fordel at det kun tar en halv time å kjøre dit fra ferjeterminalen. Her er vi lommekjent; vet om de hyggelige kafeene, pubene og spisestedene. Og vi elsker Bilka på Aalborg Storcenter, sier Geir.

Aalborg, Danmarks fjerde største, by har mye å by på; museer, markeder, kunstutstillinger og en dyrepark nesten midt i sentrum. Aalborg er en drøm for de handleglade – her er alt fra store shoppingsentre til små butikker litt utenom det vanlige.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Hjemme i Kristiansand står ikke shopping høyt på listen, men når vi er i Aalborg er det alltid en del butikker som må besøkes.  Også når vi handler blir vi tatt godt i mot. Danskene ser deg og de er utrolig hjelpsomme.

– Aalborg er full av hyggelige restauranter, kafeer og barer. Det er noe av det gode med turene; spasere litt og droppe inn på hyggelige steder.

Den Bette Kro og Rositas Bistro, begge midt i Aalborgs hjerte, er blant favorittstedene. Her nyter paret blant annet de høye, danske smørbrødene.

–  Perfekte steder for de som ønsker dansk stemning og god dansk mat. Her er det rutete duk på bordene, stearinlys, hygge og gjestene ønskes varmt velkommen.

Hilde og Geir koser seg også bare med å rusle rundt i byen; i de brosteinsbelagte gatene  – som Hjelmerstad, en smal gate med små, fargerike hus tett i tett.

– Vi har også leid oss sykler og dratt på piknik. En gang tok vi turen øst for Aalborg og fant noen nydelige strender. Avstandene er så korte. Aalborg har også mange flotte parker hvor det er nydelig å slappe av med en deilig dansk lunsj, sier Geir.

For han og Hilde starter danmarksturene med å planlegge, bestille reise, overnatting og reservere bord på spennende spisesteder.

– Det er smart å reservere bord om du ønsker å besøke noen av byenes kjente og populære restauranter.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Når vi setter oss i bilen hjemme er vi virkelig i gang. Vi koser oss om bord på SuperSpeed. Det er en nydelig båt med god plass, fine spisesteder og spennende taxfree-butikker, sier Geir.

Og nå er de lei av å drømme – nå kan de endelig reise til Danmark og Aalborg.

– Det gleder vi oss til!

Båtreise og overnatting

Bestill reise til Aalborg