Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Jul i Danmark

Når den spektakulære julebelysningen, som finnes i nesten alle de danske byene, tennes, går startskuddet for en deilig førjulstid i Danmark. 

Vi inviteres til koselige opplevelser i de julepyntede gågatene; fristende butikkutstillinger, vakre juletrær, hyggelige nisser og god mat og drikke.

Det er trivelig å rusle rundt i byene for store og små. Den gode atmosfæren blir enda mer dansk i julemåneden, særlig når mørket senker seg, lysene skinner i gatene og butikkvinduene er som julemalerier. 
     
Julen tennes i de danske byene i slutten av november, men julestemningen kan du smake på lenge før den tid.

Hva spiser danskene til jul?

Dansk julemat forbindes ofte med and, fleskestek eller kalkun med saus  og risalamande med mandel i. 
Brødrene Price gir deg her sin oppskrift på ekte danske julemat

Reisetips

Førjulsopplevelser

J-dagen

Danskene er kjent for å brygge godt øl, og når tiden er inne for å lansere årets juleøl – ja, da feirer man det. Det skjer den første fredagen i november hvert år, da er det  J-dagen – julebryggdagen – over hele Danmark.  Bryggerier og utesteder inviterer da til festligheter. Hva med å stikke innom Skagen Bryghus eller Søgaards Bryghus i Aalborg akkurat denne fredagen?

Skøytebaner

Hvorfor ikke pakke med skøytene når du skal til Danmark? Flere byer har isbane midt i sentrum, for eksempel Aalborg og Blokhus – her ligger glattisen omkranset av koselige restauranter og serveringssteder.

Julemarked i Danmark

Julemarkedene byr på flotte førjulsopplevelser, gavetips og danske spesialiteter. Her har vi har plukket ti tips til julemarked i Danmark.

Juleshopping og førjulsstemning

Jul i danske byer

Jul i Skagen

I Skagen får du dansk julestemning på sitt beste! Julegatene pyntes og de karakteristiske gule Skagenhusene forvandles til koselige julehus. Nisjebutikkene er mange, og vindusutstillingene lokker med dansk design og spennende mote. Her er det lett å finne julegaver.

Hyggelige spisesteder, blant annet Skagen Bryghus, byr på tradisjonsrik julemat og skummende øl. Color Hotel Skagen, som ligger mellom Gl. Skagen og sentrum, er et komfortabelt hotell, med en god restaurant og en hyggelig bar.

Førjulsstemning i Aalborg

Bare en 40 minutters kjøretur fra Hirtshals ligger Aalborg. Byen er julepyntet i midten av november. Julemarkedet i byen byr på duften av jul, og er et must å besøke for alle som er glad i søtsaker og dansk mat. Bodene bugner av gløgg, æbleskiver, eller munker som vi kaller dem, varm kakao, vafler, brente mandler, ost og pølser. Herfra skal du ikke dra sulten!

Båtreise og overnatting

Finn pris og bestill juleopplevelser i Danmark