Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Jul i Danmark

Når den spektakulære julebelysningen, som finnes i nesten alle de danske byene, tennes, går startskuddet for en deilig førjulstid i Danmark. 

Vi inviteres til koselige opplevelser i de julepyntede gågatene; fristende butikkutstillinger, vakre juletrær, hyggelige nisser og god mat og drikke.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Det er trivelig å rusle rundt i byene for store og små. Den gode atmosfæren blir enda hyggeligere i julemåneden, særlig når mørket senker seg, julelysene er tent og butikkvinduene er pyntet og frister med lekre julevarer.
     
Julen tennes i de danske byene i slutten av november, men julestemningen kan du smake på lenge før den tid.

Hva spiser danskene til jul?

Dansk julemat forbindes ofte med and, fleskestek eller kalkun med saus  og risalamande med mandel i. 
Brødrene Price gir deg her sin oppskrift på ekte danske julemat

Julemarkeder og opplevelser

Førjulsstemning i Danmark

Danmark er en flott førjulsdestinasjon hvor det er lett å finne den gode julestemningen. Se våre tips til julemarkeder i Skagen, Aalborg og Aarhus, samt unike juleopplevelser litt utenfor byene. 

Jul i Skagen

Uansett årstid er det en helt spesiell stemning i Skagen. Dette gjelder også ved juletider, når naturen er kledd i vinterklær og byen syder av julehøytid. Julegatene pyntes og de karakteristiske gule Skagenhusene forvandles til koselige julehus.

Førjulsstemning i Aalborg

Bare en 40 minutters kjøretur fra Hirtshals ligger Aalborg. Byen er julepyntet fra midten av november. I Aalborg kan du besøke det tradisjonelle julemarkedet, spise dansk julemat på byens mange sjarmerende restauranter eller handle litt julegaver. 

Herlig dansk julestemning i Aarhus

Lange koselige gågater, spennende nisjebutikker og flotte julepyntete varehus, en mengde julemarkeder og et vell av restauranter med fristende menyer. Dette er noe av det du kan glede deg til i Aarhusregionen.

Julemagi på Børglum Kloster

På vei til Aalborg kan vi anbefale en tur innom Børglum Kloster. Julen på Børglum Kloster er en magisk tid. I det nordjyske landskapet omgir klosteret seg med historie og mystikk hele året, men i desember forvandles det til et juleeventyr.

Jul på Voergaard Slott

I Brønderslev, beskyttet bak brede vollgraver og metertykke murer, ligger et av Danmarks vakre renessanseslott. For mange blir det ikke jul før de har besøkt det historiske slottet med alle sine juleboder.

I førjulstiden rigges mer enn 40 boder i de storslåtte slottslokalene, slottsgården og områdene rundt. Her kan du kjøpe julepynt i alle former og farger, handle spennende dekorasjoner, brukskunst, delikatesser og mye, mye mer.

Reisetips

Førjulsopplevelser

J-dagen

Danskene er kjent for å brygge godt øl, og når tiden er inne for å lansere årets juleøl – ja, da feirer man det. Det skjer den første fredagen i november hvert år, da er det  J-dagen – julebryggdagen – over hele Danmark.  Bryggerier og utesteder inviterer da til festligheter. Hva med å stikke innom Skagen Bryghus eller Søgaards Bryghus i Aalborg akkurat denne fredagen?

Skøytebaner

Hvorfor ikke pakke med skøytene når du skal til Danmark? Flere byer har isbane midt i sentrum, for eksempel Aalborg og Blokhus – her ligger glattisen omkranset av koselige restauranter og serveringssteder.

Julemarked i Danmark

Julemarkedene byr på flotte førjulsopplevelser, gavetips og danske spesialiteter. Her har vi har plukket ti tips til julemarked i Danmark.

Båtreise og overnatting

Finn pris og bestill juleopplevelser i Danmark