Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Slik pleier de kjærligheten

De har reist verden rundt, men det er én reise de gjerne tar igjen og igjen – et 2-døgns Cruise til Kiel.

Anne Karin og Arild Hope (begge 70) bor på Nøtterøy, men de er ofte på jorda rundt-reise, i alle fall i tankene sine. Siden de ble sammen i 1988 har de vært på alle kontinentene bortsett fra Sør-Amerika, og de liker å bla i de mange fotoalbumene sine for å mimre tilbake. Fra bilturene i Europa da barna var små – Anne Karin har to døtre og Arild har tre sønner – og til de mange turene de har hatt med cruiseskipene til Color Line.

De små pausene i hverdagen

Selv om paret eksempelvis aldri kommer til å glemme turen de hadde til stillehavsøya Rarotonga, postkortstrendene og palmene, er de nemlig enige om at det ikke alltid er de lengste turene som lager de dypeste sporene.

For paret er det de minst planlagte turene som har betydd mest. De små pausene i hverdagen.

– Tidligere hadde jeg en ganske heftig jobb. Jeg drev et eget firma sammen med én annen, og vi hadde over 50 ansatte. Da er det mye ansvar som faller på deg, og mye som tynger skuldrene dine. Innimellom kunne Anne Karin se at jeg begynte å bli grå i ansiktet, og da ble det gjerne en tur til Kiel, sier Arild.

Hiv (deg rundt) og hoi

Dette er langt i fra den første gangen Anne Karin og Arild reiser på minicruise til Kiel. Da paret giftet seg i 1991, han i brun dress og hun i svarthvit kjole, hadde de bryllupsfesten sin her. De hadde også en felles feiring av 60-årsdagene sine om bord, og de har feiret ni nyttårsaftener til sjøs. De slutter ikke å la seg fascinere av hvordan besetningen klarer å servere 1200 nyttårsgjester samtidig, men for noen år siden var det ikke raketter som var grunnen til at de reiste med Color Line. Heller fordi Arild nesten hadde brent alt kruttet sitt.

«I mange år kunne vi bare ta impulsturer, fordi jeg ikke visste når jeg kunne ta fri, og derfor valgte vi ofte å reise til Kiel.»

Arild, Kiel-farer

Familie på sjøen

– Det er mange som velger å reise med oss flere ganger og det er veldig kjekt, sier Cecilie Gooch, gjestekoordinator på Color Fantasy. Én av arbeidsoppgavene hennes er å ta imot gjestene når de går om bord i skipet, og vise dem vei videre. Gooch sier det ofte føles som om hun får venner på hjemmebesøk.

– Dette er jo hjemmet mitt. Jeg bruker halve livet mitt her, på lik linje med kollegaene mine om bord. Når jeg står på gangveien og tar imot gjester, føles det egentlig som jeg sier «velkommen til meg», sier Gooch. Hun beskriver kollegaene sine som en familie på sjøen. Samholdet er godt på skipet, og hun har et nært forhold til mange av gjestene.  

– Anne Karin og Arild er et fantastisk flott par. Så strålende, blide og fornøyde. Når jeg ser gjester som er i så godt humør, så er det et tegn på at de trives om bord. Da har vi har gjort en veldig god jobb, sier Gooch.

«Dette er en god måte å slappe av på, for selv om båten er stappfull, merker du nesten ikke at det er mennesker om bord»

Anne-Karin, Kiel-farer

Velsmurt maskineri

Så lenge de er friske og har mulighet til å gjøre det, skal Anne Karin og Arild fortsette å reise. Arild jobber ikke lenger i oljebransjen. Men hverdagen de har som pensjonister er også travel, blant annet fordi de har fått ti barnebarn og fire bonusbarnebarn. Det betyr mye barnepass. Reisene de har sammen gir dem en pustepause i hverdagen, uansett om destinasjonen er Rarotonga eller Kiel.

– Det hadde nok vært en annen prat rundt kjøkkenbordet, om vi aldri hadde vært på tur sammen. Felles minner er noe som binder et forhold sammen, og det er også veldig viktig at man faktisk har lyst til å reise sammen, sier Anne Karin. Hun forteller at de oftest er enige på tur, selv om hun synes Arild er i overkant glad i pasta. Helst skulle han spist italiensk mat hver dag, men siden hun ikke er helt der, blir dette ofte en diskusjon de har på tur: Skal vi spise italiensk, eller skal vi prøve noe annet?

Finn pris og bestill

2-Døgns Cruise til Kiel