Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Trapholt – kunstopplevelser i særklasse

Trapholt i Kolding er et spektakulært hus fylt med ulike former for kunst og design. 

Opplevelsen starter allerede på parkeringsplassen: En lang mur strekker seg mot museumsparken, fortsetter gjennom parken og så videre inn i selve museumsbygningen som er formet etter landskapet. Det er arkitektene Bente Aude og Boje Lundgaard som har tegnet det hele.

Inne yrer det av liv; det summer på engelsk, tysk og dansk.

Trapholt med sine over 6000 verker har noe å vise frem til alle.

– Vi har turister fra hele verden, skoleklasser på omvisning, voksne par, enslige. Med våre over 6000 verker skulle jeg tro at vi har noe for enhver smak, smiler Louise Nygård Jepsen og tar oss med rundt til utstillingsrommene som ligger på rekke og rad som i en museumsgate.

En lang mur strekker seg fra begynnelsen av parkeringsplassen og til selve museumsbygget.

Det internasjonalt anerkjente kunstmuseet byr på moderne kunst fra 1900-tallet og frem til i dag. Her er en rekke store samlinger, mest fra den figurative og abstrakte tradisjonen og med flere eldre verker av blant annet Richard Mortensen, Asger Jorn og Anna Ancher. Her er keramikk og tekstilkunst.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Her har vi faste og separate utstillinger, med nasjonale og internasjonale kunstnere. Nå viser vi spesialutstillingen om Nanna Ditzel, den største kvinnelige danske designeren på 1900-tallet.

Trapholt er Danmarks eneste museum for billedkunst, kunsthåndverk, design og møbeldesign.

– Vi storkoser oss, sier venninnene Anette Bygum og Helle Laursen, som besøker Trapholt for første gang.

– Vi storkoser oss. Her er så mye vakkert å se. Mange av verkene trenger vi god tid på å tolke, sier venninnene Anette Bygum og Helle Laursen.

– Her bør du tilbringe flere timer – ja, gjerne dager, sier Louise og tar oss også med til avdelingen med rundt 600 stoler – designet av Nanna Ditzel, Verne Panton, Børge Mogensen, Fin Juhl, Hans Wegner og Arne Jacobsen.

Color Club-tilbud

Medlemmer av Color Club får 20% på inngangsbilletten til Trapholt ved fremvisning av Color Club-medlemskortet. Gjelder i i perioden 3. april til 31. oktober 2024.

Det er over 600 stoler på Trapholt Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Båtreise + overnatting

Gjør planleggingen enklere og bestill båtreise og overnatting samtidig. Se hvilke hoteller du kan bestille i Hjertet av Jylland.