Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Derfor er badeferie kombinert med LEGOLAND® en vinner hos så mange.

LEGOLAND Billund Resort tilbyr en unik kyst-til-kyst opplevelse, med flotte strender på øst- og vestkysten av Sydjylland. Kombiner god shopping og late dager på stranden med attraksjoner og opplevelser i en fornøyelsespark.

Samarbeidskommuner

LEGOLAND® Billund Resort har alt som skal til for å gi barna en uforglemmelig ferie. Dersom du legger inn et par dager ekstra, kan dere unne dere en dagstur eller to til en av kommunene Fredricia, Ribe, Varde, Esbjerg og Middelfart, Vejen, Kolding eller Vejle, og få med dere store kultur- og naturopplevelser på kjøpet. Hva med hvalsafari i Middelfart eller viking-trening i Ribe? Samarbeidskommunene byr på deilig avslappende strandliv, og adrenalinfylte opplevelser som bridgewalking 60 meter over vannet. Dette er bare noen av aktivitetene du og familien din kan bli med på i løpet av ferien.

Det er kort reisevei fra Norge til Danmark, og bestiller du turen via Color Line vil du få reisen og oppholdet til en samlet pris, i tillegg til et Be Happy Pass som gir deg rabatter på butikker og kafeer i hele LEGOLAND Billund Resort. Turen over Skagerrak går da med Color Line SuperSpeed som frakter dere behagelig frem på mellom tre og fire timer.

Lad opp batteriene på stranden

Både Kolding og Vejle er sjarmerende kystbyer som ligger like ved Billund og fornøyelsesparken LEGOLAND®, og er perfekte byer å besøke for å få litt variasjon i ferien.

Etter å ha fylt dagene med lek, moro og opplevelser i LEGOLAND®, kan det kanskje friste med litt avslapning før dere reiser hjem igjen. Hva er vel bedre enn å avslutte ferien på en av de deilige strendene i Kolding? Ta med dere solkrem og forfriskende drikke, og nyt det danske sommerværet på Binderup strand.

LEGOLAND® Billund Resort strekker seg fra kyst-til-kyst, byr på mange fantastiske bademuligheter, og kan skryte av å ha noen av Danmarks beste strender. Legg ut på forfriskende svømmeturer og nyt en pikniklunsj med familien. Og mens barna bygger sandslott, kan de voksne lene seg tilbake og nyte en god bok.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Vakker arkitektur og historie, spennende shopping og barnevennlige strender langs fjorden gjør det verdt å legge inn en ekstra dag i ferien til å besøke Kolding. Og selv om det kanskje er strendene som lokker mest, så har byen langt mer å by på.

Besøk for eksempel det storslagne slottet Koldinghus som tidligere huset danske kongeligheter. Slottet ble bygget allerede på 1200-tallet, og har gjennomgått en imponerende renovering som sørger for at det er like flott og majestetisk den dag i dag. Men slottet er ikke bare flott å se på, det er også interessant å besøke. Her kan du blant annet se flotte utstillinger, eller delta i aktiviteter for hele familien.

Dette er langt i fra det eneste kulturtilbudet du finner i Kolding. Kultursenteret Nicolai kan tilby masse aktiviteter for barn, og besøker dere Kunstmuseet Trapholt vil barna også få gode muligheter til å sette sin egen kreativitet ut i livet.

Ved den lille byen Vejen finner du vakker natur der familien kan senke skuldrene og nyte ferien. Her kan du også ta en tur i Glad Zoo, en hyggelige zoologisk hage med 80 dyrearter, hvorav mange kan både klappes og koses med. I høysesongen er det et eget fugleshow hvor du kommer tett på store rovfugler. 

I Esbjerg er Fiskeri- og sjøfartsmuseet vel verdt et besøk, med sine innholdsrike akvarier og utstillinger. I Vikingsenteret kan dere foreta en tidsreise tilbake til vikingtiden, og de eventyrlystne kan bli med på spøkelsestur i Danmarks eldste by, Ribe. I Middelfart kommune er hvaltitting en spennende aktivitet. Byen ligger i et "hvalbelte", og her kan hele familien oppleve det eksotiske pattedyret på nært hold.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Et shoppingeventyr

Er du ute etter flotte gaver til deg selv eller de hjemme, trenger du garantert ikke å lete lenge. Den historiske bykjernen i Kolding byr på butikker, cafeer og restauranter. Her finner du også det største kjøpesenteret i vestlige Danmark, med hele 120 butikker under ett tak. Det er ikke uten grunn at byen har fått tilnavnet ”Syd-Danmarks shoppingmekka”.

Vejle er også kjent som en hyggelig handelsby, og her er det muligheter for å kjøpe flott dansk design. Den 900 meter lange gågaten og de trange sidegatene skaper en sjarmerende kulisse for shoppingen, og her finner du både kjedebutikker og unike spesialbutikker side om side. I sentrum av byen ligger også Bryggen, et splitter nytt shoppingeventyr med 80 ulike butikker som står klare til å utforskes. Og når du trenger en pust i bakken, kan du slå deg ned på en av de mange hyggelige kafeene og nyte en god kopp kaffe eller noe å bite i.

Bestiller du opphold i LEGOLAND® Billund Resort gjennom Color Line, får du også et Be Happy Pass som gir deg spesialtilbud på en rekke spennende opplevelser og aktiviteter for store og små.

Les mer om Color Line sine tilbud her.