Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Forpleiningsassistent husøkonomavdeling

Våre forpleiningsassistenter i husøkonomavdelingen har ansvar for at gjestene får en god mottakelse, og er en stor bidragsyter til gjestenes trivsel om bord. En jobb i denne avdelingen er variert og allsidig. Les om Hanna som har fått fast stilling hos i husøkonomavdelingen.

Hanna

  • Alder: 31 år
  • Stilling: Forpleiningsassistent, husøkonom avd.
  • Ansatt siden: 2022

Hvorfor valgte du å jobbe i Color Line?

Det hele startet ved en tilfeldighet. Jeg ble utleid via et bemanningsbyrå til restaurantavdelingen på et av Color Line sine skip. Jeg arbeidet først om bord i ca. to perioder, det tilsvarer 28 dager. Miljøet og arbeidsoppgavene trivdes jeg usedvanlig godt med.

Som så mange andre som er ansatt i bemanningsbyrå, så ble jeg utleid til andre rederier. Med én gang jeg leste at Color Line utlyste faste stillinger, søkte jeg direkte. Jeg ønsket meg tilbake. Jeg tenkte automatisk at jeg skulle arbeide som servitør, men det viste seg at jeg skulle jobbe i husøkonomavdelingen. Min første tanke var at «dette er ikke helt meg, men jeg må prøve». Etter den første turen viste det seg at det var helt konge å jobbe i husøkonomavdelingen. Det var så bra at jeg nå tar fagbrev som renholdsoperatør og har funnet min hylle i arbeidslivet! 

Hva liker du best med jobben i husøkonomavdelingen?

Friheten i arbeidsdagen, og alle de varierte arbeidsoppgavene. Jeg liker også godt at man får jobbe rundt på hele skipet. I husøkonomavdelingen blir du godt kjent med båten og mannskapet, i alle våre avdelinger. En dag kan jeg drikke kaffe med mannskapet i maskinavdelingen, og en annen dag sitte å spise lunsj med kokkene.

Jeg liker veldig godt å være sosial! Men jeg synes det er viktig å legge til at du selv styrer hvor sosial du ønsker å være selv. Lugaren er et fint fristed dersom du ønsker deg en pause, eller trekke deg litt tilbake.

Det jeg også verdsetter med jobben i husøkonomavdelingen er at det er utrolig lærerikt. Det å forstå hvordan kjemikalene fungerer for å oppnå et godt resultat, men også teknikker for hvordan man både er effektiv og grundig. Som jeg har sagt til flere «renhold er ikke bare renhold – det er et helt fag». I tillegg vil jeg si at det er tilfredsstillende å se et resultat relativt raskt.

Når jeg er om bord på jobb så er jeg 100 % fokusert, og når jeg går på fri gjør jeg alt og ingenting. Friheten jobben gir meg er et stort pluss. Jeg kan reise, pusse opp leiligheten, gå turer, besøke familie eller drive med hundekjøring som jeg synes er svært gøy!

Hvordan ser arbeidsoppgavene dine ut?

En jobb i husøkonomavdeling byr på både samarbeid, hvor vi løser oppgaver i felleskap, og selvstendig arbeid hvor ansvaret ligger hos meg selv. 

Vi vasker trappeløp, lugarer og gjesteområder. Vi ønsker nye gjester velkommen og er tilgjengelig for veiledning og å svare på spørsmål. Ved behov bistår vi med frokostservering i restaurantene eller påfyll av varer i taxfree. Noen av oss har også ansvaret for servicetelefonen om bord.

Hva er ditt tips til en nyansatt?

Om bord sier vi hei til alle gjester og kolleger vi møter, det er fin gest å starte med på dag 1. Jeg opplever mine kolleger som svært imøtekommende, og vi har alltid et smil på lager. Som fast ansatt er du her halve året. Det kan kanskje høres lenge ut, men det er en utrolig fin plass å være. Du får en bonusfamilie om bord.  

Et annet tips er å gjøre lugaren din om til din egen. Ha med eget sengetøy eller annet som får deg til å føle deg hjemme og slappe av. Lugaren er ditt fristed. Det er viktig å legge til at man må gjøre det innenfor de reglene som er satt. For eksempel så er duftlys «no go», på grunn av sikkerheten. 

Vær nysgjerrig, still spørsmål – det er så viktig. Det jeg mener er at ved å spørre vil du få en bedre forståelse, og du vil komme raskere inn i arbeidet. Engasjer deg og bli kjent med kollegaer i flere avdelinger. Å jobbe på et skip gir deg en fantastisk og veldig fin bonusfamilie.

Velkommen om bord, jeg håper du blir min nye kollega!  

Ansattintervju

Les om flere stillinger

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter på kjøkkenet har en variert hverdag. De hjelper til med alt fra kutting av grønnsaker til å ta oppvasken og rydde. Lena har jobbet som forpleiningsassistent på kjøkkenet siden 2022. Les hva hun synes om å jobbe om bord.
Les intervju med Lena

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter i restaurant har en variert og spennende arbeidshverdag. De hjelper til der det trengs, og arbeider i flere ulike avdelinger. Vi har snakket med Paulo om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Paulo

Resepsjonist

Resepsjonistene er de første gjestene møter når de kommer om bord. Som resepsjonist må du kunne hjelpe gjestene med alt de lurer på. Vi har snakket med resepsjonistene André og Sissil om hva de synes om jobben.
Les intervju med Sissil og André

Servitør

Å jobbe som servitør hos Color Line betyr å jobbe i team hvor kundekontakt, yte god service og struktur er viktige egenskaper. Sondre jobber fast som servitør. Se hva han sier om å jobbe om bord.
Les intervju med Sondre

Butikkekspeditør

Som butikkekspeditør jobber du i et miljø med høyt tempo, spennende utfordringer og mye kundekontakt. Vi har tatt en prat med Kairi, en av våre butikkekspeditører, om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Kairi

Kokk

En jobb som kokk hos Color Line er både spennende, variert og utfordrende. Kine har jobbet som kokk hos Color Line siden 2014, og vi har stilt henne noen spørsmål om hennes arbeidshverdag.
Les intervju med Kine

Våre skip

Color Lines flåte består av fem skip. Med regelmessige og daglige avganger mellom syv havner i Norge, Danmark, Tyskland og Sverige, er Color Line en viktig aktør i utviklingen av en moderne, miljøvennlig og fremtidsrettet sjøtransport.