Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Servitør

På alle våre skip har vi spisesteder og barer, alt fra fine dining til buffet. I en jobb som servitør hos Color Line vil du jobbe i team hvor kundekontakt, yte god service og struktur er viktige egenskaper. Sondre startet som lærling hos Color Line og jobber nå fast som servitør. Se hva han sier om å jobbe om bord hos oss. 

Sondre

  • Alder: 24 år
  • Stilling: Servitør
  • Ansatt siden: 2016

Hvorfor valgte du å jobbe i Color Line?

På videregående hadde vi studiebesøk av Maritim opplæring, hvor de la fram hvordan det var å jobbe på båt. Jeg synes det virket veldig spennende, samtidig som jeg likte ordningen med turnusarbeid. Valget falt på Color Line på bakgrunn av mangfoldet av restauranter, og de mulighetene som er om bord på skipet.

Hva liker du best med jobben?

I jobben som servitør trives jeg svært godt med gjestebehandling. Formidling av kunnskap om både mat og vin, og det å få en forståelse av hvordan de passer sammen. Jeg ønsker å vise gjestene min yrkesstolthet. Jeg vil også trekke frem det sosiale med å jobbe i Color Line. Vi er en stor avdeling i restaurant, og du blir godt kjent med kollegene dine. Vi jobber i team for å levere en god opplevelse for gjestene. Og vi spiser frokost, lunsj og middag sammen. 

Hva er dine arbeidsoppgaver som servitør?

Cruiseskipene har normalt tre bordsettinger på de største restaurantene, mens transportskipene har én bordsetting per tur. Vi servitører skal yte kundeservice gjennom hele måltidet. I buffeten tar vi bestilling og passer på at gjestene har det de trenger, og i à la carte restauranten serverer vi, presenterer mat og er tilgjengelig. ​Vi sørger for klargjøring til neste bordsetning, alt fra å dekke opp bord til å fylle på vann eller kutte brød.

Som servitør er jeg mellomleddet mellom kokk og forpleiningsassistent. Vi jobber tett, og samarbeid er svært viktig for å levere et godt produkt og en god opplevelse for gjestene.

Vi må også være oppdatert på passasjerlister for å ha en formening om hvor mange gjester vi skal servere. Vi har også oversikt over eventuelle arrangementer, enten det er temacruise, en stor konferanse eller skoleferie. På transportskipene kan det også være fotballcuper, julebord eller andre aktiviteter som øker trafikken.

Det er også viktig at man er ryddig og har en god struktur på arbeidsstasjonen.

Hva er ditt tips til en nyansatt?

Vær åpen for å lære og still spørsmål. Med et smil og en positiv holdning kommer du langt! Det er mye kunnskap om bord, så ta til deg informasjon fra andre og del ideene dine.

Ikke minst – delta på det sosiale. Det arrangeres både aktiviteter for hele besetningen, men også i grupper. Ta initiativ til et godt arbeidsmiljø og sammenkomster. Filmkveld i mannskapskinoen eller en treningsøkt i treningsrommet er absolutt noe mange blir med på om bord.

Ansattintervju

Les om flere stillinger

Resepsjonist

Resepsjonistene er de første gjestene møter når de kommer om bord. Som resepsjonist må du kunne hjelpe gjestene med alt de lurer på. Vi har snakket med resepsjonistene André og Sissil om hva de synes om jobben.
Les intervju med Sissil og André

Butikkekspeditør

Som butikkekspeditør jobber du i et miljø med høyt tempo, spennende utfordringer og mye kundekontakt. Vi har tatt en prat med Kairi, en av våre butikkekspeditører, om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Kairi

Kokk

En jobb som kokk hos Color Line er både spennende, variert og utfordrende. Kine har jobbet som kokk hos Color Line siden 2014, og vi har stilt henne noen spørsmål om hennes arbeidshverdag.
Les intervju med Kine

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter på kjøkkenet har en variert hverdag. De hjelper til med alt fra kutting av grønnsaker til å ta oppvasken og rydde. Lena har jobbet som forpleiningsassistent på kjøkkenet siden 2022. Les hva hun synes om å jobbe om bord.
Les intervju med Lena

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter i restaurant har en variert og spennende arbeidshverdag. De hjelper til der det trengs, og arbeider i flere ulike avdelinger. Vi har snakket med Paulo om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Paulo

Forpleinings-assistent

Forpleiningsassistentene i husøkonomavdelingen har ansvar for at gjestene får en god mottakelse, og er en stor bidragsyter til gjestenes trivsel om bord. Les hva Hanna synes om sin arbeidshverdag.
Les intervju med Hanna

Våre skip

Color Lines flåte består av fem skip. Med regelmessige og daglige avganger mellom syv havner i Norge, Danmark, Tyskland og Sverige, er Color Line en viktig aktør i utviklingen av en moderne, miljøvennlig og fremtidsrettet sjøtransport.