Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Ofte stilte spørsmål

Oslo – Kiel

Når kan jeg reise til Tyskland?
Kan jeg gå i land i Kiel?

Vi seiler kun med gjester som går om bord i Oslo (gjelder til og med 15.04.2021). Det er ikke mulig å gå i land i Kiel (ved reiser tur/retur med samme skip). Det er fortsatt mulig å reise fra Oslo til Kiel én vei (med eller uten bil)

Se rutetider og unntak her.

Må jeg bruke munnbind?

Påbud om bruk av munnbind på terminalen, ved om bord- og ilandstigning og overalt på skipet. Du behøver ikke å bruke munnbind på lugaren eller på serveringssteder når du sitter ved bordet. Påbudet gjelder ikke barn opptil 12 år. Tilsvarende påbud gjelder også for mannskapet.

Må jeg ha med eget munnbind?

Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk.

Må jeg i karantene når jeg kommer hjem?

Vi seiler kun med gjester som går om bord i Oslo. Vi har ingen påstigende gjester i Kiel (gjelder til og med 19.02.2021). Våre gjester må ikke i karantene når de kommer hjem til Oslo.

Hvordan fungerer den automatiske temperaturmålingen av gjestene?

Temperaturmåling gjennomføres for alle personer som skal reise. Målingen foregår automatisk via et termokamera som er montert i taket ved inngangsslusene. Måleren gir utslag på personer med temperatur på 37,5 °C eller mer. Ved utslag foretas kontrollmåling. Viser denne mer enn 38 °C, kan du dessverre ikke reise med oss.

Seiler skipene med full kapasitet?

Vi seiler med færre passasjerer enn vanlig, slik at vi overholder regelen om én meters avstand. Dette gjelder også når vi kun skal seile med Color Magic.

Kjøpe ny billett?

Få gratis oppgradering til FLEX. Alle som innen 1. mai bestiller en ny båtreise med avreise i 2021 får full frihet til å endre denne gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere til FLEX-billett når du bestiller.

Må jeg ha med pass?

Skal du reise på 2 døgns reise, tur/retur med samme skip, trenger du ikke ha med pass. Dette gjelder så lenge det ikke er mulig å gå i land i Kiel. Skal du reise fra Oslo til Kiel én vei, må du medbringe gyldig pass. Pass er eneste gyldig ID-dokument for nordmenn som reiser til, fra eller i Tyskland.  Dette gjelder også barn.

Hvor lenge ligger skipet til kai i Kiel?

Ankomst Kiel klokken 1100.
Avgang Kiel klokken 1300.

Dette gjelder så lenge det ikke er mulig å gå i land i Kiel.

Når kan jeg gå om bord i Oslo?

VIP-gjester (gjester i Rederlugar og 5-stjerners Color Suite) kan som tidligere gå om bord fra klokken 1100. Ombordstigning for øvrige gjester skjer puljevis, avhengig av hvilket dekk du skal bo på. Informasjon vil bli gitt ved innsjekk, på skjermene og over høyttaleranlegget i avgangshallen.

Kan jeg parkere bilen om bord når jeg reiser på 2-døgns reise, tur/retur med samme skip?

Til og med 24. mars kan du parkere bilen om bord! Med parkering på bildekk er det enkelt å komme av og på skipet med bagasjen og taxfree-varer. Du får tilgang til bilen ved landligge i Kiel, mellom kl. 1130-1200. Tilbudet gjelder personbiler med høyde under 2 meter. Sjekk inn på bilinnsjekk og kjør inn på båten til anvist plass. Oppmøte senest kl 1215. Vi kan dessverre ikke garantere tidlig ombordkjøring for VIP-gjester med parkering om bord.

Når kan jeg gå i land i Oslo?

Ved ankomst Oslo skal alle gjester bli på lugaren fra kl. 0930. Ilandstigning skjer puljevis, ett dekk av gangen. Gjestene får informasjon over høyttaleranlegget når de kan gå i land.

Serverer dere fortsatt alkohol?

Formelt er det Oslo Kommunes retningslinjer som gjelder for terminalområdet og når skipet ligger til kai i Oslo. Etter avgang gjelder nasjonale retningslinjer. Dette betyr at det ikke kan serveres alkohol i kafeen i avgangshallen eller på skipet under landligge i Oslo. Om bord starter alkoholserveringen 15 minutter etter avgang fra Oslo og avsluttes klokken 2400. Under landligge i Kiel følger alkoholserveringen skjenkestedets åpningstid.

Vi oppfordrer våre gjester til å vise måtehold i denne spesielle tiden. Color Line har sammen med sertifiseringsselskapet DNV GL gjennomgått alle rutiner knyttet til smittevern. Vi er nå verifisert etter deres strenge kriterier, derfor skal du være trygg når du reiser med oss.

Er det mulig å bestille buffet?

Vi tilbyr buffet, med nøye tilpassede rutiner for smittevern. Se rutinene her

Må jeg forhåndsbestille plass for å se show?

Alle gjester forhåndsbestille bord for å se show.  Les mer om priser og forhåndsbestilling  av show

Hva er åpent om bord?

Taxfree-butikkene er åpne, vanlige kvoteregler gjelder. Smittevernreglene gjør at enkelte av de øvrige tilbudene om bord er litt annerledes enn vanlig eller er midlertidig stengt. Her skjer det stadig oppdateringer. Følg med her:
Restauranter og barer
Aktiviteter om bord

Hvilke aktiviteter er det for barn om bord?

I spillehallen Adventure Planet er det masse spennende spill. Annenhver maskin er tilgjengelig. Badelandet Aqualand, lekerom og Teens Plaza er midlertidig stengt. Vi åpner så snart retningslinjene for smittevern tillater det. Følg med på oppdateringer her

I skoleferier gjøres skipet om til Familieskipet med masse aktiviteter for kids, tweens og teens. Les mer om Familieskipet

Er det mulig å registrere seg ved hvert spisested om bord?

Oslo Kommune ber alle serveringssteder om å legge til rette for registrering av gjester med navn og telefonnummer, dette for å forenkle et eventuelt smittesporingsarbeid. Derfor vil du ved inngangen til serveringsstedene om bord finne QR-koder for registering via mobiltelefon. Nettverkstilgang for å gjøre dette er gratis.

Får cargo-/yrkessjåfører fortsatt reise med Color Line sine skip på linjen Oslo-Kiel?

Ja, cargo-/yrkessjåfører får reise med skipene mellom Oslo og Kiel, men grunnet ulike karantebestemmelser for fritidsreisende og yrkessjåfører er det utarbeidet egne retningslinjer for yrkessjåfører.

Yrkessjåførene er tildelt lugarer i korridorer som er adskilt fra øvrige passasjerer, og har tilgang til eget utedekk. Det er etablert en egen separat «Truckers’ Lounge» hvor yrkessjåfører får servert sine måltider.  Det er også reservert egne tidspunkter i Taxfree Market og resepsjonskiosken for yrkessjåførene, og det er ikke anledning til å handle utenom disse tidspunktene.

Øvrige butikker og fasiliteter kan ikke benyttes av yrkessjåførene. For øvrig er yrkessjåførene pålagt å gjennomføre temperaturmåling før ombordstigning, samt benytte munnbind når de beveger seg utenfor sin tildelte lugar. Sjåfører er naturligvis også pålagt samme krav som øvrige passasjerer om ikke å reise hvis de er syke. Alle sjåfører får informasjon om dette før ombordkjøring.

Jeg skal reise Oslo-Kiel én vei. Hvilke smittevernregler gjelder i Tyskland?

Munnbind er påbudt i Tyskland. Barn under 7 år trenger ikke å bruke munnbind. Dersom du ønsker å gå i land i Kiel må du bruke munnbind. Påbudet gjelder fra du forlater skipet og når du beveger deg i alle innendørs offentlige rom, inkludert butikker, offentlig transport og i restauranter (kan tas av ved bordet). Serveringssteder kan be deg om å oppgi personopplysninger og/eller vise pass. I Tyskland er det krav om å holde minst 1,5 meters avstand. I terminalen i Kiel praktiseres krav om 2 meters avstand.

Vi selger munnbind om bord:
1-pk: 10,-
3-pk: 25,-

Vi oppfordrer deg til å holde deg oppdatert om smittevernregler i området du skal reise til.

Kan jeg teste meg for COVID-19 ved ankomst Oslo?

Oslo kommune tilbyr for tiden ingen testing ved terminalen på Hjortnes. De vil vurdere å starte opp igjen når Color Line går tilbake til normalt drift, med påstigende passasjerer i Kiel. 

Trygg reise

Nyt den gode opplevelsen om bord - uten karantene når du kommer hjem

Din trygghet er viktig for oss! Vi gjør en rekke smittevernstiltak om bord og på våre terminaler. Skipene og tilbudene vil derfor oppleves litt annerledes enn du er vant til når du kommer om bord. Nå seiler vi kun med gjester som går om bord i Oslo, og det er ikke mulig å gå i land i Kiel. Du må derfor ikke i karantene når du kommer hjem. Det som ikke har endret seg er at vi vil gjøre vårt aller beste for at du kan nyte en avslappende, god og trygg opplevelse hos oss. Her finner du svar på de oftest stilte spørsmålene ​om smittevern og endret tilbud om bord på våre skip.

Vi er verifisert av DNV GL

Color Line er det første selskapet i Norge som er blitt verifisert av DNV GL for selskapets systemer knyttet til håndtering av smittevern om bord på skipene og på terminalene. DNV GL er et av verdens ledende risiko- og klassifikasjonsselskaper.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hva gjør vi?

Smitteverntiltak om bord og på terminaler

Color Line følger til enhver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene slik at du skal få en god og trygg reise. Vi seiler med færre gjester enn vanlig. Her er noen av de viktigste tiltakene vi gjør på våre terminaler og på alle skip.

Vi seiler med færre passasjerer enn vanlig, slik at vi overholder regelen om én meters avstand.

Hyppig rengjøring og desinfisering av felles kontaktflater som for eksempel dørhåndtak, gelender og heisknapper.

Økt antall desinfiseringsstasjoner med en klar oppfordring til å bruke håndsprit, eller enda bedre – vaske hendene.

Avstandsmarkører på gulvet i områder hvor mange samles samtidig.

Redusert antall sitteplasser i avgangshallen for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand (to meter i Hirtshals).

Om bord- og ilandstigning skjer i puljer, dekk for dekk, for å kunne opprettholde krav til avstand.

Redusert antall sitteplasser i restauranter og barer for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Alle våre ansatte har gjennomgått et kurs i smittevern.

Informasjonsmateriell med reiseråd og forebyggende tiltak.

Alle våre skip har lufteanlegg som kun tilfører friskluft, ikke noe av luften gjenbrukes.

På ruten Oslo–Kiel starter alkoholserveringen om bord 15 minutter etter avgang fra Oslo og avsluttes klokken 2400. Under landligge i Kiel følger alkoholserveringen skjenkestedets åpningstid. Bestilling og servering ved bordet i våre barer på våre cruiseskip, bortsett fra i buffetrestauranten. Vi har tiden ingen alkoholservering på våre skip som seiler mellom Norge og Danmark.

Ved bestilling må den som booker bekrefte at hun/han har lest og forstått at ingen i følget skal reise, dersom man har symptomer på COVID-19 eller har hatt nærkontakt med smittede personer innenfor de siste 10 dager før avreise. Hun/han må også bekrefte at alle er kjent med og følger myndighetenes retningslinjer for smittevern.

Temperaturmåling gjennomføres for alle personer som skal reise med Color Magic. Målingen foregår automatisk via et termokamera som er montert i taket ved inngangsslusene. Måleren gir utslag på personer med temperatur på 37,5 °C eller mer. Ved utslag foretas kontrollmåling. Viser denne mer enn 38 °C, kan du dessverre ikke reise med oss. Les mer om tiltaket

I tråd med myndighetenes retningslinjer har vi innført påbud om bruk av munnbind på terminalen og om bord på våre skip. Munnbind er også påkrevd på serveringssteder når man ikke sitter ved bordet. Påbudene gjelder ikke barn opptil 12 år. Tilsvarende påbud vil gjelde for mannskapet. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk.

Color Line er pliktig til å påse at karanteneregler overholdes for våre reisende fra røde land/regioner. Hvis du må i karantene om bord, og derfor ikke får benyttet deg av produkter du har forhåndsbestilt (for eksempel forhåndsbestilte måltider), refunderer vi beløpet. Ta kontakt med kundeservice for refusjon når du kommer i land (telefon + 47 22 94 42 00).

Norske myndigheter har innført krav om obligatorisk Covid-19-test ved innreise til Norge. Kravet gjelder alle innreisende til Norge, dog ikke barn under 12 år, yrkessjåfører på oppdrag og noen få andre. Testen er gratis og utføres av norske helsemyndigheter på terminalen i Larvik og Kristiansand. Det tilbys for tiden ingen testing av COVID-19 ved Color Lines terminal i Oslo. Se mer informasjon på Helsedirektorates sider.

 

Registrer deg for test i Larvik
Infoskriv fra Larvik kommune

Registrer deg for test i Kristiansand
Infoskriv fra Kristiansand kommune

 

Hva må du gjøre?

Takk for at du tar hensyn

Hjelp oss å forebygge smitte. Sammen kan vi bidra med å komme tilbake til normalen så fort som mulig. Dette er hva du må gjøre:

Hold god avstand - minst en meter.

Vask hendene ofte- eller bruk håndsprit.

Unngå å hoste eller nyse på andre - benytt albuekroken eller et papirhåndkle.

 

Betal med kort - unngå kontanter hvis mulig.

Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe.

Ikke reis dersom du er syk, er i karantene eller har hatt nærkontakt med personer som har påvist COVID-19.

Møt opp til angitt tidspunkt på terminalen, og ta hensyn til beskjeder som blir gitt.

Bestill reise