Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Trygg reise

Nyt den gode opplevelsen om bord

Din trygghet er viktig for oss! Vi gjør en rekke smittevernstiltak om bord og på våre terminaler. Skipene og tilbudene vil derfor oppleves litt annerledes enn du er vant til når du kommer om bord. Frem til 17. desember seiler vi kun med gjester som går om bord i Oslo, og det er ikke mulig å gå i land i Kiel. Det som ikke har endret seg er at vi vil gjøre vårt aller beste for at du kan nyte en avslappende, god og trygg opplevelse hos oss. Her finner du svar på de oftest stilte spørsmålene ​om smittevern og endret tilbud om bord på våre skip.

Vi er verifisert av DNV GL

Color Line er det første selskapet i Norge som er blitt verifisert av DNV GL for selskapets systemer knyttet til håndtering av smittevern om bord på skipene og på terminalene. DNV GL er et av verdens ledende risiko- og klassifikasjonsselskaper.

Ofte stilte spørsmål

Oslo – Kiel

Når kan vi reise til Tyskland?
Må jeg i karantene når jeg kommer hjem?

Vi seiler kun med gjester som går om bord i Oslo. Vi har ingen påstigende gjester i Kiel. Våre gjester må ikke i karantene når de kommer hjem til Oslo. Ankomst Kiel klokken 1100.

Kjøpe ny billett?

Få gratis oppgradering til FLEX. Alle som innen 1. november bestiller en ny båtreise med avreise i 2021 får full frihet til å endre denne gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere til FLEX-billett når du bestiller.

Må jeg ha med pass?

Skal du reise på 2 døgns reise, tur/retur med samme skip, trenger du ikke ha med pass. Dette gjelder så lenge det ikke er mulig å gå i land i Kiel. Skal du reise fra Oslo til Kiel én vei, må du medbringe gyldig pass. Pass er eneste gyldig ID-dokument for nordmenn som reiser til, fra eller i Tyskland.  Dette gjelder også barn.

Når kan jeg gå om bord i Oslo?

VIP-gjester (gjester i Rederlugar og 5-stjerners Color Suite) kan som tidligere gå om bord fra klokken 1100. Ombordstigning for øvrige gjester skjer puljevis, avhengig av hvilket dekk du skal bo på. Informasjon vil bli gitt ved innsjekk, på skjermene og over høyttaleranlegget i avgangshallen.

Når kan jeg gå i land i Oslo?

Ved ankomst Oslo skal alle gjester bli på lugaren fra kl. 0930. Ilandstigning skjer puljevis, ett dekk av gangen. Gjestene får informasjon over høyttaleranlegget når de kan gå i land.

Må jeg bruke munnbind om bord?

Du kan selv velge om du vil benytte munnbind om bord.

Kan jeg parkere bilen om bord når jeg reiser på 2-døgns reise, tur/retur med samme skip?

Det kan du! Med parkering på bildekk er det enkelt å komme av og på skipet med bagasjen og tax-free varer. Du får tilgang til bilen ved landligge i Kiel, mellom kl. 1130-1200. Sjekk inn på bilinnsjekk og kjør inn på båten til anvist plass. Oppmøte senest kl 1215.

Er det mulig å bestille buffet?

Vi tilbyr buffet, med nøye tilpassede rutiner for smittevern. Se rutinene her

Må jeg forhåndsbestille plass for å se show?

Til og med 31. desember må alle gjester forhåndsbestille bord for å se show.  Les mer om priser og forhåndsbestilling  av show

Hva er åpent om bord?

Taxfree-butikkene er åpne, vanlige kvoteregler gjelder. Smittevernreglene gjør at enkelte av de øvrige tilbudene om bord er litt annerledes enn vanlig eller er midlertidig stengt. Her skjer det stadig oppdateringer. Følg med her:
Restauranter og barer
Aktiviteter om bord

Hvilke aktiviteter blir det for barn i høstferien?

Det blir barneshow med Captain Kid. Aktivitetsledere vil ta med barna på morsomme aktiviteter, i trygge former. Badelandet Aqualand er åpent. I Adventure Planet er annenhver maskin tilgjengelig. Lekerom og Teens Plaza er midlertidig stengt. Vi åpner så snart retningslinjene for smittevern tillater det. Følg med på oppdateringer her

Får cargo-/yrkessjåfører fortsatt reise med Color Line sine skip på linjen Oslo-Kiel?

Ja, cargo-/yrkessjåfører får reise med skipene mellom Oslo og Kiel, men grunnet ulike karantebestemmelser for fritidsreisende og yrkessjåfører er det utarbeidet egne retningslinjer for yrkessjåfører.

Yrkessjåførene er tildelt lugarer i korridorer som er adskilt fra øvrige passasjerer, og har tilgang til eget utedekk. Det er etablert en egen separat «Truckers’ Lounge» hvor yrkessjåfører får servert sine måltider.  Det er også reservert egne tidspunkter i Taxfree Market og resepsjonskiosken for yrkessjåførene, og det er ikke anledning til å handle utenom disse tidspunktene.

Øvrige butikker og fasiliteter kan ikke benyttes av yrkessjåførene. For øvrig er yrkessjåførene pålagt å gjennomføre temperaturmåling før ombordstigning, samt benytte munnbind når de beveger seg utenfor sin tildelte lugar. Sjåfører er naturligvis også pålagt samme krav som øvrige passasjerer om ikke å reise hvis de er syke. Alle sjåfører får informasjon om dette før ombordkjøring.

Kan jeg teste meg for COVID-19?

Det er nå mulig å teste seg for COVID-19 ved ankomst Oslo. Du må registrere deg i resepsjonen om bord senest kl. 2000 kvelden før ankomst Oslo. Tilbudet gjelder både gang- og bilpassasjerer (to teststasjoner), og utføres i regi av Oslo Kommune/Helseetaten.

Jeg skal reise Oslo-Kiel én vei. Hvilke smittevernsregler gjelder i Tyskland?

Munnbind er påbudt i Tyskland. Barn under 7 år trenger ikke å bruke munnbind. Dersom du ønsker å gå i land i Kiel må du bruke munnbind. Påbudet gjelder fra du forlater skipet og når du beveger deg i alle innendørs offentlige rom, inkludert butikker, offentlig transport og i restauranter (kan tas av ved bordet). Serveringssteder kan be deg om å oppgi personopplysninger og/eller vise pass. I Tyskland er det krav om å holde minst 1,5 meters avstand. I terminalen i Kiel praktiseres krav om 2 meters avstand.

Vi selger munnbind om bord:
1-pk: 19,-
3-pk: 49,-

Vi oppfordrer deg til å holde deg oppdatert om smittevernregler i området du skal reise til.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hva gjør vi?

Smitteverntiltak om bord og på terminaler

Color Line følger til enhver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene slik at du skal få en god og trygg reise. Vi seiler med færre gjester enn vanlig. Her er noen av de viktigste tiltakene vi gjør på våre terminaler og på alle skip.

Vi seiler med færre passasjerer enn vanlig, slik at vi overholder regelen om én meters avstand.

Hyppig rengjøring og desinfisering av felles kontaktflater som for eksempel dørhåndtak, gelender og heisknapper.

Økt antall desinfiseringsstasjoner med en klar oppfordring til å bruke håndsprit, eller enda bedre – vaske hendene.

Avstandsmarkører på gulvet i områder hvor mange samles samtidig.

Redusert antall sitteplasser i avgangshallen for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Om bord- og ilandstigning skjer i puljer, dekk for dekk, for å kunne opprettholde krav til avstand.

Redusert antall sitteplasser i restauranter og barer for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Alle våre ansatte har gjennomgått et kurs i smittevern.

Informasjonsmateriell med reiseråd og forebyggende tiltak.

Alle våre skip har lufteanlegg som kun tilfører friskluft, ikke noe av luften gjenbrukes.

Myndighetenes retningslinjer rundt smittevern er endret. Nå tilbyr vi buffet igjen på våre skip, med nøye tilpassede rutiner for smittevern. Se rutinene her:

Oslo-Kiel
Kristiansand-Hirtshals
Larvik-Hirtshals

Bestilling og servering ved bordet i våre barer på våre cruiseskip, bortsett fra i buffetrestauranten. Det serveres ingen alkohol etter klokken 2400.

Ved bestilling må den som booker bekrefte at hun/han har lest og forstått at ingen i følget skal reise, dersom man har symptomer på COVID-19 eller har hatt nærkontakt med smittede personer innenfor de siste 10 dager før avreise. Hun/han må også bekrefte at alle er kjent med og følger myndighetenes for smittevern.

Temperaturmåling gjennomføres for alle personer som skal reise med Color Fantasy og Color Magic. Alle skal passere den automatiske temperaturmåleren. Måleren gir utslag på personer med temperatur på 37,5 °C eller mer. Ved utslag foretas kontrollmåling. Viser denne mer enn 38 °C, kan du dessverre ikke reise med oss. Les mer om tiltaket

For å sikre våre passasjerer en trygg reise har Color Line nå innført krav om bruk av munnbind om bord på skipene mellom Norge og Danmark og på tilhørende terminaler. Alle passasjerer over 12 år må derfor bruke munnbind under hele overfarten, unntatt når man inntar mat og drikke, og  ved om bord- og ilandkjøring. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk.

Color Line er pliktig til å påse at karanteneregler overholdes for våre reisende fra røde land/regioner. Her er retningslinjene som reisende fra røde land/regioner må overholde. Hvis du må i karantene om bord, og derfor ikke får benyttet deg av produkter du har forhåndsbestilt (for eksempel forhåndsbestilte måltider), refunderer vi beløpet. Ta kontakt med kundeservice for refusjon når du kommer i land (telefon + 47 22 94 42 00).

Norske myndigheter tilbyr nå gratis og frivillig testing av COVID-19 i alle våre norske havner. De anbefaler at de som har symptomer eller mistenker at de har vært i kontakt med smitte, og de som har vært i røde land, lar seg teste for covid-19 når de kommer til Norge. Se informasjon fra Helsedirektoratet. Henvend deg i resepsjonen på skipet dersom du ønsker å bli testet. Se mer informasjon på skjermene om bord.

Hva må du gjøre?

Takk for at du tar hensyn

Hjelp oss å forebygge smitte. Sammen kan vi bidra med å komme tilbake til normalen så fort som mulig. Dette er hva du må gjøre:

Hold god avstand - minst en meter.

Vask hendene ofte- eller bruk håndsprit.

Unngå å hoste eller nyse på andre - benytt albuekroken eller et papirhåndkle.

 

Betal med kort - unngå kontanter hvis mulig.

Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe.

Ikke reis dersom du er syk, er i karantene eller har hatt nærkontakt med personer som har påvist COVID-19.

Møt opp til angitt tidspunkt på terminalen, og ta hensyn til beskjeder som blir gitt.

Bestill reise