Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Trygg reise

Nyt den gode ferieopplevelsen om bord

Din trygghet er viktig for oss! Vi gjør en rekke smitteverntiltak om bord og på våre terminaler, og seiler med færre passasjerer enn vanlig. Skipene og tilbudene vil derfor oppleves litt annerledes enn du er vant til når du kommer om bord. Det som ikke har endret seg er at vi vil gjøre vårt aller beste for at du kan nyte en avslappende, god og trygg ferieopplevelse hos Color Line.

Ofte stilte spørsmål

Oslo – Kiel

Når kan vi reise til Tyskland?

Til og med 13. juli seiler skipene til Kiel kun med passasjerer på 2-døgns Cruise fra Oslo, uten mulighet til å gå i land i Kiel. Fra og med 14. juli åpnes det for alle reiser med bil og ilandstigning, med forbehold om endret smittesituasjon. Reiser du fra Oslo den 14. juli får du gå/kjøre i land i Tyskland den 15. juli. Se oppdaterte reiseråd med oversikt over hvilke land du kan reise til

Alle reiser med bil eller som innebærer ilandstigning/påstigning i Kiel kanselleres til og med 14.07. Alle berørte gjester vil bli kontaktet per e-post.

Kjøpe ny billett?

Få gratis oppgradering til FLEX. Alle som innen 1. august bestiller en ny båtreise med avreise i 2020 får full frihet til å endre denne gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere til FLEX-billett når du bestiller.

Må jeg ha med pass?

Alle gjester må medbringe gyldig pass. Pass er eneste gyldig ID-dokument for nordmenn som reiser til, fra eller i Tyskland. Reiser du mellom Norge og Tyskland må du derfor ha med deg pass. Gjelder også barn. Disse reglene gjelder uavhengig av om du går i land i Kiel eller ikke.

Når kan jeg gå om bord?

VIP-gjester (gjester i Rederlugar og 5-stjerners Color Suite) kan som tidligere gå om bord fra klokken 1100. Ombordstigning for øvrige gjester skjer puljevis, avhengig av hvilket dekk du skal bo på. Informasjon vil bli gitt ved innsjekk, på skjermene og over høyttaleranlegget i avgangshallen.

Når kan jeg gå i land?

Ved ankomst Oslo skal alle gjester bli på lugaren fra kl. 0930. Ilandstigning skjer puljevis, ett dekk av gangen. Gjestene får informasjon over høyttaleranlegget når de kan gå i land.

Hvilke smittevernregler gjelder i Tyskland?

Munnbind er påbudt i Tyskland. Dersom du ønsker å gå i land i Kiel må du bruke munnbind. Påbudet gjelder fra du forlater skipet og når du beveger deg i alle innendørs offentlige rom, inkludert butikker, offentlig transport og i restauranter (kan tas av ved bordet). Serveringssteder kan be deg om å oppgi personopplysninger og/eller vise pass. Det er krav om 2 meters avstand i Tyskland.

Vi selger munnbind om bord:
1-pk: 19,
3-pk: 49,-

Vi oppfordrer deg til å holde deg oppdatert om smittevernsregler i området duskal reise til.

Må jeg i karantene når jeg kommer hjem?

Du må ikke i karantene når du kommer hjem fra Tyskland.

Er det mulig å bestille buffet i sommer?

For øyeblikket er det ikke mulig å bestille buffet i perioden frem til 5. november, men dette kan endres på kort varsel. Følg med på denne siden for oppdatert informasjon.

Kan jeg parkere bilen om bord når jeg reiser på 2-døgns Cruise?

Nå kan du ta med bilen på cruise. Tilbudet gjelder til og med 13. juli. Med parkering på bildekk er det enkelt å komme av og på skipet med bagasjen og tax-free varer. Du får tilgang til bilen ved landligge i Kiel, mellom kl. 1130-1200. Sjekk inn på bilinnsjekk og kjør inn på båten til anvist plass. Oppmøte senest kl 1230. Les mer om parkering om bord

Må jeg forhåndsbestille plass for å se show?

Til og med 20. august må alle gjester forhåndsbestille bord for å se show. Etter denne datoen trenger du ikke å reservere bord, men vil du sikre deg plass anbefaler vi at du bestiller et VIP-bord. Les mer om forhåndsbestilling show

Hva er åpent om bord?

Taxfree-butikkene er åpne, vanlige kvoteregler gjelder. Smittevernreglene gjør at enkelte av de øvrige tilbudene om bord er litt annerledes enn vanlig eller er midlertidig stengt. Her skjer det stadig oppdateringer. Følg med her:
Restauranter og barer
Aktiviteter om bord

Hva er åpent under landligge i Kiel?

Til og med 14. juli er Observation Lounge og Promenade Café/Café Oriental er åpen. Mama Bella vil åpne litt før lunsj. Skipet seiler fra Kiel klokken 1300. Fra 15. juli gjelder ordinære åpningstider og skipene seiler fra Kiel klokken 1400.

Hvilke aktiviteter blir det for barn i sommer?

Det blir barneshow med Captain Kid. Aktivitetsledere vil ta med barna på morsomme aktiviteter, i trygge former. Badelandet Aqualand er åpent. I Adventure Planet er annenhver maskin tilgjengelig. Lekerom og Teens Plaza er midlertidig stengt. Vi åpner så snart retningslinjene for smittevern tillater det. Følg med på oppdateringer her

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Hva gjør vi?

Smitteverntiltak om bord og på terminaler

Color Line følger til enhver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene slik at du skal få en god og trygg reise. Vi seiler med færre gjester enn vanlig. Her er noen av de viktigste tiltakene vi gjør på våre terminaler og på alle skip.

Vi seiler med færre passasjerer enn vanlig, slik at vi overholder regelen om én meters avstand.

Hyppig rengjøring og desinfisering av felles kontaktflater som for eksempel dørhåndtak, gelender og heisknapper.

Økt antall desinfiseringsstasjoner med en klar oppfordring til å bruke håndsprit, eller enda bedre – vaske hendene.

Avstandsmarkører på gulvet i områder hvor mange samles samtidig.

Redusert antall sitteplasser i avgangshallen for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Om bord- og ilandstigning skjer i puljer, dekk for dekk, for å kunne opprettholde krav til avstand.

Redusert antall sitteplasser i restauranter og barer for å sikre overholdelse av regelen om én meters avstand.

Tallerkenservering i stedet for selvbetjent buffet.

Bestilling og servering ved bordet i våre barer på våre cruiseskip.

Alle våre ansatte har gjennomgått et kurs i smittevern.

Alle våre skip har luftanlegg som kun tilfører friskluft, ikke noe av luften gjenbrukes.

Informasjonsmateriell med reiseråd og forebyggende tiltak.

Ved bestilling må alle passasjerer bekrefte at de har lest og forstått en egenerklæring om at de, eller noen i reisefølget, ikke har symptomer på COVID-19 eller har hatt nærkontakt med personer som har det. De må også bekrefte at de er kjent med og følger myndighetenes for smittevern.

Hva må du gjøre?

Takk for at du tar hensyn

Hjelp oss å forebygge smitte. Sammen kan vi bidra med å komme tilbake til normalen så fort som mulig. Dette er hva du må gjøre:

Hold god avstand - minst en meter.

Vask hendene ofte- eller bruk håndsprit.

Unngå å hoste eller nyse på andre - benytt albuekroken eller et papirhåndkle.

 

Betal med kort - unngå kontanter hvis mulig.

Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe.

Ikke reis dersom du er syk, er i karantene eller har hatt nærkontakt med personer som har påvist COVID-19.

Møt opp til angitt tidspunkt på terminalen, og ta hensyn til beskjeder som blir gitt.

Bestill reise